Meny

Madsen: – Jeg ville skåne verden

Drapstiltalte Peter Madsen hevder han unnlot å forklare seg for å skåne de pårørende.

Torsdag ettermiddag startet den drapstiltalte ubåteieren Peter Madsen (47) sin forklaring i København byrett.

Madsen er tiltalt for mishandling og drap på den svenske journalisten Kim Wall.

Aktor Jakob Buch-Jepsen ville vite hvorfor Madsen har endret forklaring så mange ganger.

– Det er en veldig, veldig stygg historie, som jeg ikke hadde lyst til å dele. Jeg har ikke lyst til å dele hvordan hun omkom. Jeg visste at hun var død, det eneste jeg hadde lyst til var at det sa «en-to-tre-bang» og så var hun ikke mer, svarte Madsen ifølge dansk TV2.

Madsen hevdet i avhør at Wall fikk en luke i hodet, men endret senere forklaring og sa hun døde av kullosforgiftning.

Les også: Kim Walls siste meldinger: «Jeg er fortsatt i live»

Aktor Jakob Buch-Jepsen på vei inn i Københavns byrett torsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen / AFP

– Helt forferdelig

47-åringen mener han har vært nødt til å endre forklaring ettersom det ble gjort funn som gjorde det umulig å skjule for de pårørende hvordan hun døde.

– Jeg vil gjerne skåne verden og hennes familie for det forferdelige som er skjedd, sa han.

Ifølge Madsen var planen at Wall skulle tilbake til sine venner etter en kort tur, men at tiden gikk fort og at de ikke merket hvor mye klokken hadde blitt.

47-åringen hevdet det «ikke finnes noe verre» enn å seile ut med ubåten med to om bord og ikke komme hjem «med hele besetningen», ifølge Ekstra Bladet.

– Den situasjonen her er bare helt forferdelig. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre, sa Madsen.

– Fant henne livløs

Under turen hevder 47-åringen at trykket inne i ubåten falt mens han selv befant seg på dekk og Kim Wall var nede i fartøyet.

Peter Madsen i land etter at ubåten nautilus sank i Køge Bugt. Journalisten Kim Wall døde ombord i båten. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix

– Da jeg forsøkte å åpne luken starter de verste minuttene i mitt liv. Jeg klarer ikke å åpne luken. Det er et undertrykk nede i båten. Trykket har falt, sa Madsen, før han deretter hevder å ha hørt Wall rope fra ubåten.

Madsen forklarte videre at marerittet stoppet da motorene stoppet. Han sier han fikk varm luft i ansiktet i det han åpnet luken.

– Jeg kommer ned i ubåten og finner Kim Wall liggende der livløs. Jeg var overbevist om at hun var død da jeg kom ned i ubåten, sa han ifølge Expressen.

Etter at Wall ble funnet død forteller Madsen at han la seg til å sove. Men etter to timer med dårlig søvn bestemmer han seg for å stå opp og forsøke å få Wall over bord.

Madsen ble deretter spurt om hvorfor han parterte liket av Wall:

– Det er forferdelig, men det gikk raskt. Jeg skulle ha henne over bord, svarte 47-åringen ifølge Ekstra Bladet.

Les også: Forsvarer i ubåtdrapssaken: – Han er allerede dømt i folkedomstolen

Sæd i underbukse

Aktor ønsket å vite om Madsen hadde sædavgang i båten, ettersom det ble funnet spor av sæd i hans underbukse.

– Nei. Men for et så promiskuøst menneske som meg er ikke det merkelig å finne sæd i mine underbukser, sa han ifølge DR.

Politiet har klart å gjenskape en kopi av innholdet på Madsens iphone. Den viser at 47-åringen søkte på halshugginger på internett samme dag som Wall døde.

– Det menneskelige sinn har noen merkelige avkroker. Jeg blir emosjonelt påvirket av å se en svak part, svarte Madsen på spørsmål om hvordan han søkte på ordet «halshugging».

Peter Madsen har selv bygd ubåten UC3 Nautilus. Han er tiltalt for å ha mishandlet og drept Kim Wall om bord i ubåten. Foto: Dorothee Thiesing / AP / NTB scanpix

«Den perfekte forbrytelse»

Et vitne politiet har snakket med hevder at Madsen har snakket om å utføre «den perfekte forbrytelse», men 47-åringen kan ikke huske å ha sagt noe slik.

I slutten av mars og april i fjor var Madsen og Wall i kontakt med hverandre vedrørende et intervju. Deretter var det ingen kontakt før 10. august, samme dag de reiste ut med ubåten.

Madsen erkjenner skyld i usømmelig omgang med lik og brudd på sjøfartsloven, men erkjenner ikke straffskyld for drap.

Populært