Nord-Korea: Bedre lykke denne gang?

Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un betrakter oppskytningen av et Hwasong-12-missil. Foto offentliggjort av nordkoreanske medier i september 2017. Scanpix/Reuters.

Sør- og Nord-Korea er enige om et toppmøte i april. Nord-Korea har også sagt seg villige til direkte forhandlinger med USA om atomnedrustning. Det er ikke første gang man har forsøkt dialog med det isolerte regimet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte høytstående sørkoreanske tjenestemenn i den nordkoreanske hovedstaden denne uken. Her skal han ha tilbudt direkte samtaler med USA, samtidig som han åpnet for å innstille landets omstridte atom- og rakettester.

I tillegg kommer det trolig i stand et toppmøte mellom de to koreanske nasjonenes ledere i april, kun det tredje møtet i sitt slag siden våpenhvilen i Korea-krigen i 1953.

En amerikansk rakett laget for å kunne avskjære interkontinentale ballistiske missiler testes i California i mai 2017. Scanpix/AP.
En amerikansk rakett laget for å kunne avskjære interkontinentale ballistiske missiler testes i California i mai 2017. Scanpix/AP.

Dette ble offentliggjort tirsdag, etter et to dagers diplomatbesøk i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang. Det er ti år siden en så høytstående sørkoreansk delegasjon har besøkt naboen i nord.

– Ingenting tyder på at Nord-Korea faktisk er villig til å nedruste. Landet har siden 50-tallet jobbet med å skaffe atomvåpen, sier Joseph DeTrani, en pensjonert CIA-offiser som ledet USAs delegasjon til sekspartsforhandlingene fra 2003-2006, til The Economist.

Også i 2005 kom Nord-Korea med fagre løfter om å oppgi alle atomvåpen, og USA bekreftet i sekspartsforhandlingene at landet ikke hadde noen intensjon om å angripe eller invadere Nord. Året etter gjennomførte nordkoreanerne sin første atomprøvesprengning.

Nordkoreanske representanter har i flere tidligere forhandlinger krevd amerikanske styrker helt ut av regionen, og at USA skulle skrape sine forsvarsallianser med Sør-Korea og Japan. Det er en retrett amerikanerne ikke er villige til å tilby.

– De vil ha mer enn et papirark når de snakker om sikkerhetsgarantier. De snakket om vår fiendtlige holdning, og spurte hvorfor vi behøver amerikanske styrker i regionen og baser på Japan, sier DeTrani.

Nordkoreanske Hwasong-15-missiler vises frem under en militærparade i hovedstaden Pyongyang i februar. Scanpix/AFP.
Nordkoreanske Hwasong-15-missiler vises frem under en militærparade i hovedstaden Pyongyang i februar. Scanpix/AFP.

Et krav om amerikansk tilbaketrekking vil også møte Trumps eventuelle forhandlere, skriver New York Times i en analyse.

– De bruker forhandlinger for å kjøpe seg tid, sier Christopher R. Hill til New York Times. Han forhandlet med nordkoreanerne i en årrekke under Bush-regjeringene.

Nord-Koreas store fremgang i sine atom- og rakettprogrammer de siste årene har også styrket landets forhandlingskort betydelig. Eksperter mener landet nå kan ta en pause i prøveoppskytingene uten å miste vesentlig forsprang.

Likevel fremhever Hill betydningen av at det er første gang på over åtte år at Nord-Korea åpner døren på gløtt for slike forhandlinger.

Hill uttalte seg til ABC Nyheter om Korea-krisen i fjor vår: – En nært forestående krise

(Artikkelen fortsetter under videoen).

– For tidlig med optimisme

Sør-Koreas president Moon Jae-in har søkt å dempe forventningene noe:

– Vi står ved et viktig veiskille i vårt forsøk på å få i stand fred og å gjøre Korea-halvøya atomvåpenfri. Jeg mener det fortsatt er for tidlig å være optimistisk, fordi vi er bare i startgropen, sa presidenten til sørkoreanske partiledere onsdag.

USA har vært garantist for sørkoreansk sikkerhet siden Korea-krigen ble avsluttet med en våpenhvile i 1953 (det er aldri konkludert en fredsavtale). USAs president Donald Trump mener trykket fra sanksjonene har ført til det mulige gjennombruddet. Den amerikanske presidenten uttalte tirsdag at han tror Nord-Korea er oppriktige når Pyongyang antyder vilje til å forhandle.

I løpet av fjoråret vekslet Trump mellom harmdirrende trusler mot Nord-Korea, og å ytre vage håp om direkte samtaler med landets leder Kim Jong-un.

KOM TIL OL: USAs visepresident Mike Pence (t.h.) og søsteren til Nord-Koreas leder, Kim Yo Jong under åpningsseremonien. Scanpix/AFP.
KOM TIL OL: USAs visepresident Mike Pence (t.h.) og søsteren til Nord-Koreas leder, Kim Yo Jong under åpningsseremonien. Scanpix/AFP.

De første tegnene på tøvær mellom Nord- og Sør-Korea i denne omgang kom under Kim Jong-uns nyttårstale, videreført ved Vinter-OL i Sør-Korea, der søsteren hans ble første medlem av Kim-dynastiet som besøkte nabolandet etter krigen.

Nord-Korea har pådratt seg det internasjonale samfunnets vrede ved å fortsette sin utvikling av atomvåpen og langtrekkende missiler i over 20 år. FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd full stans i programmene.

Hovedstaden i sør, Seoul, ligger innen rekkevidde av nordkoreansk artilleri, som kan avfyre 10.000 salver i minuttet. Foruten de seks atomprøvesprengningene Nord-Korea har gjennomført siden 2006, har landet også lagre med kjemiske og biologiske våpen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Japansk militærøvelse i bruk av PAC-3 bakke-til-luftraketter ved en amerikansk militærbase i utkanten av Tokyo. Scanpix/AP.
Japansk militærøvelse i bruk av PAC-3 bakke-til-luftraketter ved en amerikansk militærbase i utkanten av Tokyo. Scanpix/AP.

– Resirkulerer tidligere strategi

To tidligere toppmøter mellom amerikanerne og nordkoreanerne i 2000 og 2007, oppnådde lite utover å sikre Nord-Korea penger og mat til å fortsette som før.

Sørkoreanske demonstranter i hovedstaden Seoul protesterer mot Nord-Koreas rakett-tester i 2009. Scanpix/AP.
Sørkoreanske demonstranter i hovedstaden Seoul protesterer mot Nord-Koreas rakett-tester i 2009. Scanpix/AP.

Det er bemerkelsesverdig i hvilken grad Kim resirkulerer sin far og bestefars tilnærming, sier amerikanske diplomater til New York Times.

– Se på mønsteret; de driver krigsfrykten til et crescendo, spiller «jeg kan få smerten til å forsvinne»-spillet, og tilbyr siden noe vagt og udefinert, sier Daniel R. Russel, som var assisterende utenriksminister for Øst-Asiaspørsmål i Obama-administrasjonen.

I fjor gjennomførte Nord-Korea en rekke missiltester. Et av dem hadde interkontinental rekkevidde og kunne i teorien nådd delstaten Alaska i USA. I tillegg prøvesprengte Nord-Korea 3. september 2017 det som trolig var en hydrogenbombe, i sin sjette atomprøvesprengning.

Diplomatiet mellom USA og Nord-Korea har gått gjennom sykluser med langvarige perioder av stagnasjon, fulgt av kortvarige perioder med håp, og siden nye skuffelser:

Nord-Korea og USA: forhandlinger og tilbakeslag

  • 1994: USAs president Bill Clinton inngår «Den omforente rammeavtalen». Nord-Korea stanset byggingen av to atomreaktorer. Til gjengjeld lovet USA å gi landet to alternative atomreaktorer, som ikke kunne brukes til våpenprogram. Dette blokkerte landets adgang til egenprodusert plutonium.
  • Nord-Korea overholdt avtalen de første årene, men kjøpte siden utstyr for anriking av uran fra «den pakistanske atombombens far», Abdul Qadeer Khan.
  • 1998: Nord-Korea startet sine prøveoppskytinger av ballistiske missiler.
  • 2000: Femte runde i forhandlingene mellom USA og Nord-Korea endte med brudd, etter at nordkoreanerne krevde 1 milliard dollar i året for å avstå fra missiloppskytinger.
  • Under president George W. Bush avslørte amerikansk etterretning programmet for urananriking, og «rammeavtalen» ble forkastet.
  • I slutten av år 2002 utviste Nord-Korea inspektørene fra Det internasjonale atomenergibyrået, startet opp igjen atomreaktorene, og trakk seg fra ikke-spredningsavtalen. Samme år ble de såkalte sekslandsforhandlingene mellom de to koreanske statene, Kina, Japan, Russland og USA, innledet i Beijing. Forhandlingene brøt sammen i 2008.
  • Obama-regjeringen viste lite interesse for å gjenopplive sekspartssamtalene, og satset på hardere sanksjonspolitikk og «strategisk tålmodighet». I all stillhet møtte amerikanske diplomater likevel nordkoreanske tjenestemenn.
  • I 2012 ble det erklært en ny avtale, der Nord-Korea skulle stanse arbeidet ved Yongbyon-atomanlegget, i bytte mot nødhjelp fra USA. I løpet av en måned truet Nord-Korea med å skyte opp en satellitt, og også den nye avtalen var i praksis død.

Kilder: AP, NTB, New York Times

«Kim setter dagsorden»

«På hvert punkt har Kim satt dagsorden. Han ga en utstrakt hånd til Sør-Korea under nyttårstalen, appellerte til den progressive sørkoreanske presidenten Moon Jae-ins forsonende instinkter, og utnyttet festivitasen under Vinter-OL til å gjennomføre en sjarmoffensiv», skriver New York Times.

USAs president Donald Trump svarte tirsdag på spørsmål om Nord-Korea før et møte med Sveriges statsminister i Det hvite hus. Scanpix/Reuters.
USAs president Donald Trump svarte tirsdag på spørsmål om Nord-Korea før et møte med Sveriges statsminister i Det hvite hus. Scanpix/Reuters.

Dette har til en viss grad parkert Trump på sidelinjen i prosessen som nå utspiller seg, skriver avisen.

For amerikanske myndigheter har det tidligere vært en blandet fornøyelse når nordkoreanerne vil samtale (se faktaboks over). Nord-Koreas forslag om samtaler og å innstille atom- og rakettestene, setter USAs strategi på en hard prøve, mener NUPI-forsker Sverre Lodgaard:

– Strategien er å presse Nord-Korea i kne med sanksjoner og militære trusler. I sin tale om rikets tilstand nevnte ikke president Donald Trump diplomati en eneste gang, sa Lodgaard til NTB tirsdag.

President Trump la da også an en avventende holdning tirsdag denne uken:

– Jeg tror at de er oppriktige, jeg håper at de er oppriktige, sa Trump.

– Jeg tror også at de er oppriktige som følge av sanksjonene og det vi gjør i forhold til Nord-Korea, sier Trump, som legger til at Kina har vært til stor hjelp.

I en Twitter-melding advarte imidlertid presidenten mot forhastet optimisme:

Les også:

Nord-Korea: Trumps nye sanksjoner er en krigshandling

Advarer mot Kim Jong-uns OL-plan

CNN: Nord-Koreas OL-utøvere overvåkes og får ikke gå på do alene

Øvrige kilder: NTB.

Amerikansk Minuteman 3-missil, som kan bære atomstridshoder, ved en base i den amerikanske delstaten North Dakota. Scanpix/AP.
Amerikansk Minuteman 3-missil, som kan bære atomstridshoder, ved en base i den amerikanske delstaten North Dakota. Scanpix/AP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:18 Waras samboer straffedømt tre ganger07:57 Grimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07 Ny hærsjef advarer – ber om 84 tanks, ny brigade og flere i førstegangstjeneste06:53 Minst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44 Solbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44 Tre Fukushima-sjefer frifunnet06:39 Grimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja06:25 Solskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18 Pompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13 Ny handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06 Utenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53 HRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt04:35 Arkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08 Ni av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54 Canadas statsminister beklager at han sminket seg brun03:40 Trondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19 925 legemiddelmangler hittil i år – i hele fjor var det 68401:46 19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45 Tunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16 Bekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08 Rekordlav styringsrente i Brasil00:47 FN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41 Mann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15 Ocean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55 Di Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46 City herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41 TNT-vokalist Tony Mills er død23:40 USAs sentralbank senker styringsrenta23:38 Seieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid23:24 Olympiakos berget uavgjort mot Tottenham23:06 Minst fire drept i angrep mot offentlig bygning i Afghanistan22:37 Danmarks regjering vil øke sigarettprisene22:37 Bilbombe gikk av ved hotell i Mogadishu21:49 Obama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25 Valgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10 Cruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39 Klimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27 Inkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24 Trump raser etter rentebeslutning20:23 Minst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23 Kristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55 Slik løser Kongen utslippsfloken19:43 Sp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24 Bitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01 Trump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58 Telenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38 Venstre varsler PST om Raja-trussel18:25 Grande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59 Netanyahu avlyser USA-besøk17:57 Politiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56 Positiv dag på Oslo Børs17:42 Streik avblåst i British Airways17:26 Regjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12 Frp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55 Saudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53 Person omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41 Ni personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39 Solskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37 Indonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17 Høyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06 Tyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03 Alvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57 Solberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38 SAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32 Journalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31 Trump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55 Røyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54 Sterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36 Fullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30 Venstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28 Russisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26 Sørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23 India varsler forbud mot e-sigaretter13:59 Sol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55 Corbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36 Kristoff spurtet til seier i Slovakia12:48 Statsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21 Iran advarer USA12:16 Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10 Ernas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53 Forskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50 Politiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44 E6 stenges ved Gardermoen11:43 Netanyahus dager som statsminister kan være over11:18 FN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17 Ronaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11 Britene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07 USA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06 Mann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47 Bullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39 Inndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25 Rødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10 22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04 Vil trykkoke frem kunstige bier09:57 Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34 Mann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28 Svenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27 Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg
Siste nytt
08:18NorgeWaras samboer straffedømt tre ganger07:57PolitikkGrimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07NorgeNy hærsjef advarer – ber om 84 tanks, ny brigade og flere i førstegangstjeneste06:53VerdenMinst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44SportSolbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44VerdenTre Fukushima-sjefer frifunnet06:39NorgeGrimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja06:25SportSolskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18VerdenPompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13NorgeNy handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06NorgeUtenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53VerdenHRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt04:35VerdenArkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08NorgeNi av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54VerdenCanadas statsminister beklager at han sminket seg brun03:40NorgeTrondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19Norge925 legemiddelmangler hittil i år – i hele fjor var det 68401:46Norge19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45VerdenTunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16NorgeBekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08VerdenRekordlav styringsrente i Brasil00:47VerdenFN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41NorgeMann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15VerdenOcean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55SportDi Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46SportCity herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41NorgeTNT-vokalist Tony Mills er død23:40VerdenUSAs sentralbank senker styringsrenta23:38SportSeieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid23:24SportOlympiakos berget uavgjort mot Tottenham23:06VerdenMinst fire drept i angrep mot offentlig bygning i Afghanistan22:37Helse og livsstilDanmarks regjering vil øke sigarettprisene22:37VerdenBilbombe gikk av ved hotell i Mogadishu21:49VerdenObama til Greta: - Du og jeg er et lag21:25PolitikkValgstyret anbefaler at kommunevalget i Evenes ikke godkjennes21:10ReiseCruisereder Torstein Hagen vil ha turistskatt20:39MotorKlimaanleggene i verdens biler er storforbrukere av olje20:27PengerInkassokrav mot Ola og Kari på 100 milliarder kroner20:24PengerTrump raser etter rentebeslutning20:23VerdenMinst 28 barn omkom i brann på skole i Liberia20:23SportKristoff spurtet til seier i Slovakia, men veltet og mistet ledertrøya19:55MotorSlik løser Kongen utslippsfloken19:43PolitikkSp har valgt side – det blir rødgrønt styre i Tromsø19:24PengerBitter konflikt i SAS: «Trusler, sjikane og press»19:01VerdenTrump gir ikke lenger California lov til å føre strengere utslippspolitikk18:58PengerTelenorselskap kreves for milliarder i ubetalt skatt18:38PolitikkVenstre varsler PST om Raja-trussel18:25PolitikkGrande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»17:59VerdenNetanyahu avlyser USA-besøk17:57NorgePolitiet har kontroll på mann som er mistenkt for trusler mot BI17:56PengerPositiv dag på Oslo Børs17:42ReiseStreik avblåst i British Airways17:26MotorRegjeringen gir stopp-ordre for fartskontroll: – Frp skal vise muskler17:12PolitikkFrp belønnes i ny måling etter Venstre-bråk16:55VerdenSaudi-Arabia sier oljeangrep "utvilsomt ble sponset av Iran"16:53NorgePerson omkom i fallulykke på Hovden utenfor Florø16:41VerdenNi personer styrtet i døden – nå får vi svar på hvorfor16:39SportSolskjær uten James, Pogba, Shaw og Martial – garanterer startplass for trio16:37VerdenIndonesia returnerer 547 konteinere med søppel16:17NorgeHøyesterett avviser anken fra dobbeltdrapsdømt Kristiansand-kvinne16:06VerdenTyskland forlenger våpenboikotten av Saudi-Arabia16:03NorgeAlvorlig trafikkulykke i Fredrikstad15:57PolitikkSolberg: – Regner med helgens diskusjon ikke har vært til regjeringens gunst15:38ReiseSAS-fly på vei til Oslo måtte nødlande15:32KulturJournalister i Morgenbladet truer med å slutte15:31VerdenTrump har utnevnt John Boltons etterfølger14:55VerdenRøyk fra brennende regnskog tvinger flere tusen skoler til å stenge14:54PengerSterk misnøye med svensk statsbudsjett14:36PolitikkFullt bompengeparti-kaos i Rogaland14:30PolitikkVenstre-nestleder: Krevende å samarbeide med Frp14:28SportRussisk skiskytter utestengt i 18 måneder14:26NorgeSørøst politidistrikt svarte ikke på 105 nødanrop i juni14:23Helse og livsstilIndia varsler forbud mot e-sigaretter13:59NorgeSol og varme i Sør-Norge til helgen – Nord-Norge må vente seg snø og sludd13:55VerdenCorbyn antyder at han vil være nøytral før en mulig ny folkeavstemning13:36SportKristoff spurtet til seier i Slovakia12:48NorgeStatsministerens kontor skal ikke tilbake til Høyblokka12:21VerdenIran advarer USA12:16NorgeLastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap på Karine (38)12:10PolitikkErnas bompenge-hastverk kostet skattebetalerne 350.000 i privatfly11:53NorgeForskere fra 19 land skal tilbringe ett år i Nordishavet11:50NorgePolitiet etterlyser vitner etter knivstikking i Sandnes11:44NorgeE6 stenges ved Gardermoen11:43PolitikkNetanyahus dager som statsminister kan være over11:18VerdenFN-toppmøte kan skje uten Iran – får ikke visum11:17SportRonaldo: – Jeg fortjener flere titler enn Messi11:11PolitikkBritene sier de har brexitforslag – vil ikke dele det med EU11:07VerdenUSA og Saudi-Arabia skal drøfte svar på oljeangrep11:06NorgeMann døde etter kollisjon med tankbil på E1810:47SportBullen avsluttet norsk fiasko-VM i bryting10:39KulturInndragningen av popcorn-time.no blir stående10:25PolitikkRødt får konkurranse: Ap snur om «velferdsprofitører»10:10Norge22 av 24 anker dommen i Aleris-saken10:04VerdenVil trykkoke frem kunstige bier09:57PolitikkRaja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor09:34NorgeMann tiltalt for overgrep mot psykisk utviklingshemmet kvinne09:28VerdenSvenske mistenkt for København-bombe pågrepet på Kastrup09:27PolitikkMoxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg
Populært