Meny

Madsens elskerinne: – Jeg ville vært det perfekte offer

RETTEN: Den danske ubåt-kapteinen Peter Madsen må møte i byretten i København 8. mars.
Deirdre King har fått brev fra Peter Madsen i fengselet.

– Jeg har, siden august, vært overbevist om at jeg ville vært det perfekte offer. Jeg var single, utilgjengelig og arbeidsledig på tidspunktet, og ville først ha blitt meldt savnet etter flere uker, sier Deirdre King til den sveitsiske avisen NZZ am Sonntag.

King har kjent den drapstiltalte ubåt-eieren Peter Madsen (47) i 14 år, og har i tiden etter drapet stått frem som Madsens elskerinne.

Madsen er tiltalt for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall (30) i august i fjor, og dumpet det parterte liket i sjøen utenfor København.

Les også: Norske Michael sov i Peter Madsens ubåt tre dager før Kim Wall ble borte

Skulle møte Madsen

Elskerinnen, som skal vitne i den kommende rettssaken, forteller at hun hadde avtalt å være med i ubåten dagen etter at ubåtkapteinen angivelig drepte og parterte Wall.

Hun har mottatt brev fra den drapssiktede 47-åringen mens han har sittet fengslet. I brevene klager han over at han ikke får nok besøk i fengselet.

– Det finnes ikke ord for hvor mye jeg ville gledet meg over ditt besøk, skriver han i brevet.

Les også: Danske medier: Peter Madsens kone har forlatt ham

Sag og skrutrekker

Madsen er tiltalt for grov mishandling av og overlagt drap på den svenske journalisten i en ubåt han har bygget selv.

Forut for drapet skal den danske oppfinneren ha planlagt og forberedt ugjerningen på sin gjest i båten. Ifølge tiltalen hadde han tatt med seg sag, kniv, spissede skrutrekkere og flere andre gjenstander som skal ha blitt brukt for slå, stikke og snitte offeret før han drepte og parterte henne.

Les også:  Madsen hadde detaljert plan om ubåtdrap

OM BORD: Bildet av den hjemmebygde ubåten mens den svenske Kim Wall var om bord. Foto: Anders Valdsted / NTB scanpix

Broren: – Vil aldri tilgi

Den danske avisen BT har tidligere avslørt at Madsens kone har forlatt ham. Under fengslingsmøtet den 12. august i fjor, møtte Madsens kone opp med klær til ektemannen. Etter hvert som saken utviklet seg og tok nye og grusomme vendinger, bestemte kona seg etter hvert for å forlate sin ektemann og legge saken bak seg.

Flere av Madsens nærmeste har reagert kraftig etter hvert som bevisene mot den danske ubåtkapteinen har tårnet seg opp.

– Jeg tror aldri jeg kan tilgi ham for det. Det kan godt være at jeg kommer til å se ham i øynene, men aldri tilgi, sa Madsens halvbror Benny Egesø til Berlingske Tidende.

Rettssaken mot Peter Madsen starter i byretten i København 8. mars.

Populært