Meny

Ivanka Trump og Trinde Skei Grande på samme tribune

Ivanka Trump nede t.v og Trine Skei Grande og Tom tvedt oppe t.h. i finalen i Big Air i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her står Norges kulturminister Trinde Skei Grande på samme tribune som Ivanka Trump under OL i Pyeongchang.

President Donald Trumps datter Ivanka (36) bruker besøket i Sør-Korea på å fortsette å legge press på Nord-Korea.

Ivanka Trump møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in fredag. Ifølge Moons pressesekretær sa han til presidentdatteren at De olympiske leker i Pyeongchang legger til rette for dialog mellom de to koreanske landene. Moon påpekte videre viktigheten av at dialogen om atomnedrustning og interkoreansk samarbeid skjer side ved side.

«Lekker rød skidrakt»

Lørdag morgen lokal tid var Venstre-leder Trine Skei Grande og den amerikanske presidentdatteren begge tilskuere under Big Air-finalen i OL. Her sto de få meter fra hverandre da kanadieren Sebastien Toutant vant, skriver Dagbladet.

Den norske snowboardkjøreren Torgeir Bergrem kom på sjuendeplass.

Etter at finalen var over la Skei Grande ut denne meldngen på sosiale medier:

President Donald Trumps datter Ivanka var å se under herrenes big air-finale i Pyeongchang i Sør-Korea lørdag. Foto: Ed Jones / AP / NTB scanpix Foto: Ed Jones / AP

– Stort apparat rundt seg

Statssekretær Frida Blomgren var sammen med kulturministeren under OL-finalen.

– Vi satt på tribunen og koste oss. Vi konstaterte at hun hadde et stort apparat rundt seg rett i nærheten, forteller Blomgren til Dagbladet.

Legge press

Ivanka Trump er i landet for å feire OL, men også for å demonstrere USAs forpliktelse til å legge mest mulig press på Nord-Korea for å oppnå atomnedrustning.

Som et bevis på lovnadene, utvidet USA sanksjonene mot regimet i Pyongyang fredag. Finansdepartementet opplyste at én person, 27 selskaper og 28 fartøyer med tilknytning til regimet blir ilagt økonomiske sanksjoner.

Nord-Korea er fra før gjenstand for omfattende internasjonale sanksjoner som følge av at landet nekter å etterkomme krav fra FN om å stanse utviklingen av atomvåpen og langtrekkende missiler.

Lørdag var Ivanka Trump å se under flere av OL-grenene. Søndag skal hun være til stede under avslutningsseremonien i Pyeongchang. Også en delegasjon fra Nord-Korea skal se seremonien, men Ivanka vil trolig ikke møte noen av dem.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært