Vitner i Øst-Ghouta:

– Vi kaster kroppsdeler i massegraver. Det er alt vi kan gjøre

Assads bombardement av Øst-Ghouta har blitt kalt en av de voldeligste episodene i den sju år lange borgerkrigen i Syria. – Vi er vant til flyangrep, men har aldri sett noe som dette, sier et øyenvitne til Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Distriktet i utkanten av hovedstaden Damaskus har vært beleiret i årevis, selv om det teknisk sett er del av en fremforhandlet «nedeskaleringssone». Distriktet har akutt mangel på mat, medisiner, medisinsk personell og andre nødvendigheter.

Krigen i Syria

  • Konflikten i Syria begynte i mars 2011 da fredelige demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad ble slått ned.
  • Opposisjonen grep etter hvert til våpen, og i løpet av 2012 utviklet det seg til full borgerkrig.
  • En rekke ulike opprørsgrupper, mange av dem med støtte fra andre land i regionen og Vesten, har siden kjempet mot regimet og til dels mot hverandre.
  • Assad-regimet får støtte fra Russland, Iran og libanesiske Hizbollah.
  • En USA-ledet koalisjon har siden 2014 bombet og i stor grad nedkjempet terrororganisasjonen «Den islamske stat» (IS), som styrket seg kraftig under borgerkrigen i Syria.
  • USA støtter også den kurdiske YPG-militsen i Nord-Syria, mens tyrkiske regjeringsstyrker kriger mot kurdisk milits.
  • Krigen i Syria har ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) hittil kostet over 340.000 mennesker livet.
  • Syria hadde før krigen 23 millioner innbyggere. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har registrert over 5 millioner syriske flyktninger i andre land og anslår at ytterligere 6,1 millioner er på flukt inne i Syria.
  • FNs forsøk på å få i stand en politisk løsning har så langt ikke ført noen vei. (NTB)

Ifølge FN var det per onsdag denne uken registrert 346 drepte sivile og 878 sårede i Øst-Ghouta siden 4. februar. Tapstallene fortsatte å vokse frem mot fredag.
Stridsfly har torsdag hamret løs mot den siste opprørsenklaven nær Syrias hovedstad for femte dag for rad.

En mann hjelpes ut av et tilfluktsrom i den beleirede byen Douma i Øst-Ghouta, torsdag 22. februar. Scanpix/Reuters.
En mann hjelpes ut av et tilfluktsrom i den beleirede byen Douma i Øst-Ghouta, torsdag 22. februar. Scanpix/Reuters.

Menneskerettighetsgrupper, nødhjelpsorganisasjoner og lokale innbyggere sier russiske og syriske fly har rammet sykehus og andre sivile mål, melder Reuters.

– Helt overveldet

– Vi er overveldet. Vi kaster kroppsdeler i massegraver. Det er alt vi kan gjøre, sier en mann til Washington Post. Han ba om å få uttale seg anonymt fordi han frykter gjengjeldelse fra syriske myndigheter om de gjenvinner kontroll over området.

Denne ukas overveldende angrep har inkludert raketter, granater, flyangrep og tønnebomber sluppet fra helikoptre, som har rammet sykehus og annen sivil infrastruktur. Tegn tyder på at en bakkeinvasjon fra regjeringsstyrkene snart vil følge, skriver New York Times.

– Vi i Ghouta har blitt rammet av luftangrep i over fem år, og dette er ikke nytt for oss, sier en sykehusdirektør i området til CNN.

– Men vi har aldri sett noe som ligner denne eskaleringen.

Les også: Putin skal ha stoppet israelsk storangrep mot Syria

Advarer i flygeblader

Den syriske hæren slapp torsdag flygeblader over Øst- Ghouta, der innbyggerne bes flykte for sin egen sikkerhet, og opposisjonen oppfordres til å overgi seg.

Innbyggerne som forlater området loves beskyttelse, mat og medisinsk hjelp.

Flygebladene ligner de som ble sluppet over de opprørskontrollerte områdene i Aleppo, før området ble stormet av regjeringsstyrker i desember 2016, melder NTB.

Nær hovedstaden

Øst-Ghouta ligger tett på den syriske hovedstaden Damaskus, og er fremdeles en av opprørernes bastioner i det splittede Syria. Området har vært beleiret siden 2013, men i løpet av det siste året er situasjonen kraftig tilspisset. I 2013 var Øst-Ghouta mål for et kjemisk angrep fra det syriske regimet, som tok livet av mer enn tusen sivile, og var nær ved å føre til en amerikansk intervensjon.

Fakta om Øst-Ghouta

* Øst-Ghouta er et distrikt rett utenfor Syrias hovedstad Damaskus med flere byer og landsbyer. Før borgerkrigen hadde området rundt 2 millioner innbyggere.

* Området er kontrollert av opprørere og har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker siden 2013.

* De om lag 400.000 innbyggerne som er igjen i området, lider under alvorlig mangel på mat og medisiner.

* Øst-Ghouta har lenge vært under angrep fra regjeringsstyrker, mens opprørerne har benyttet området for å angripe mål i Damaskus.

* Syriske regjeringsstyrker trappet søndag opp angrepene mot byer og landsbyer i Øst-Ghouta, og over 400 mennesker skal siden være drept i fly- og artilleriangrep. (NTB)

Enklaven kontrolleres av flere opprørsgrupper, dominert av islamistisk orienterte Jaysh al-Islam. Lokale byer og landsbyer i området styres av lokale råd.

Før borgerkrigen hadde Øst-Ghouta rundt 2 millioner innbyggere. Nå er det 400.000 sivile igjen, som lever under katastrofale humanitære forhold. Prisen på basisvarer har skutt i været, og medisinske forsyninger er nærmest umulig å få tak i på grunn av beleiringen. Området har den siste uka vært utsatt for daglige flyangrep.

Les også: Syriske styrker nærmer seg - Tyrkia nekter å gi seg

Bomber sykehus

Behandling av sårede er særlig vanskelig på grunn av gjentatt bombing av sykehus og klinikker. 13 sykehus og klinikker i Øst-Ghouta som støttes av Leger Uten Grenser har blitt bombet den siste uken, og det er kritisk mangel på medisiner og utstyr.

Torsdag alene ble minst 13 sivile drept i et rakettangrep mot området. Tre av ofrene var barn, ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

Tysklands statsminister Angela Merkel kalte torsdag angrepene mot barn og sykehus i Syria «en massakre som må ta slutt.»

I tillegg til høyt antall skadde og døde i Øst-Ghouta er minst 13 sykehus truffet av luftangrep og livreddende medisiner og utstyr mangler. Les mer: https://t.co/FkzoqfvlaI #syria pic.twitter.com/LUcUF8dGV1

— Leger Uten Grenser (@msfnorge) 23. februar 2018

Nødhjelpsorganisasjoner som Røde Kors og Verdens matvareprogram har bedt om umiddelbar våpenhvile for å kunne nå distriktet. Flere hundre er såret de siste dagene, og situasjonen er forverret av angrep mot medisinske sentra.

Også FNs generalsekretær António Guterres krevde onsdag umiddelbar stans i krigshandlingene, slik at livsviktig nødhjelp kan komme inn til sivilbefolkningen.

Skrekkslagne innbyggere har søkt tilflukt i huler og kjellere mens bombene regner over hjem, veier og skoler.

Les også: Merkel kaller angrepet en massakre

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En mann bryter sammen i gråt på åstedet for et av bombeangrepene i Douma, Øst-Ghouta. Torsdag 22. februar. Scanpix/AFP.
En mann bryter sammen i gråt på åstedet for et av bombeangrepene i Douma, Øst-Ghouta. Torsdag 22. februar. Scanpix/AFP.

Vil Russland tillate våpenhvile?

Torsdag ble det på russisk initiativ holdt krisemøte i Sikkerhetsrådet om situasjonen i den opprørskontrollerte enklaven. Hensikten var å votere over et svensk-kuwaitisk forslag til resolusjon som Sverige og Kuwait først presenterte 9. februar, melder NTB.

Russland har foreløpig ikke vært villig til å støtte forslaget, og torsdagens møte i Sikkerhetsrådet endte uten votering. Russland la i stedet fram forslag til endringer i utkastet. En ny avstemning er ventet å finne sted fredag, opplyser den svenske FN-ambassadøren Olof Skoog.

Målet med forslaget er ifølge Sverige og Kuwait å sikre humanitær hjelp til sivilbefolkningen og å frakte ut sårede fra beleirede områder.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har uttalt at Russland kan være villig til å støtte forslaget så lenge det ikke inkluderer IS eller Nusrafronten, som har vært tilknyttet al-Qaida.
Les også: Ingen enighet om våpenhvile i Syria

Syriske redningsarbeidere bistår med evakuering etter regjeringsstyrkenes angrep i Douma torsdag. Scanpix/AFP.
Syriske redningsarbeidere bistår med evakuering etter regjeringsstyrkenes angrep i Douma torsdag. Scanpix/AFP.

– De som støtter terroristene er ansvarlige for situasjonen i Øst-Ghouta, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov i en telefonkonferanse med media, ifølge Reuters;

– Hverken Russland, Syria eller Iran er blant disse, da de fører en absolutt krig mot terrorgrupper i Syria.

Les også: – «Wagner-gruppen» har vært i Syria i lengre tid

«Tønnebomber» fra helikopter

Bistandsarbeidere og innbyggere sier helikopter fra den syriske hæren har sluppet såkalte «tønnebomber», oljefat pakket med eksplosiver og splinter, på markeder og medisinske senter.

Videre mener innbyggere og opprørere at kampflyene som var involvert i angrepene torsdag er russiske, utfra høyden de beveger seg i. Også vestlige lands myndigheter har anklaget Russland for å bistå i det syriske bombardementet.

Røyken stiger over opprørerkontrollerte Hamouriyeh, Øst-Ghouta, nær den syriske hovedstaden Damaskus. Onsdag 21. februar. Scanpix/Reuters.
Røyken stiger over opprørerkontrollerte Hamouriyeh, Øst-Ghouta, nær den syriske hovedstaden Damaskus. Onsdag 21. februar. Scanpix/Reuters.

Myndighetene i både Damaskus og Moskva avviser at man søker å ramme sivile mål, og anklager opprørsgruppene for å bruke sivile som «menneskelige skjold».

Sammen med Idlib-provinsen, deler av Aleppo-provinsen i nord og en stripe sørvest i landet er dette ett av en håndfull steder der store mengder mennesker befinner seg i områder kontrollert av krefter som ønsker å kaste Assad. Presidenten har tatt mål av seg å gjenvinne kontroll over hele landet.

Les også: – De kan vente seg et helvete

– Be for oss

Innbyggere og opposisjonelle anklager den syriske regjeringen og dens allierte for bevisst å ramme sivil infrastruktur og paralysere dagliglivet i en slags «brente jords taktikk», for å tvinge opprørerne til overgivelse. Den syriske hæren sier på sin side at opprørerne tar liv når de skyter granater mot hovedstanden.

– Hvorfor forsøker regimet og russerne å ramme oss sivile, sier en innbygger i Douma til Reuters over telefon, mens eksplosjoner kan høres i bakgrunnen.

Enken Basema Abdullah skjulte seg i en kjeller i Douma med sine fire barn da Reuters snakket med henne:

– Vi har desperate behov for deres bønner, sa hun før linjen ble brutt.

Kilder: Washington Post , New York Times , Reuters , The Guardian , CNN, NTB

Syrisk kamphelikopter over Kafr Batna under bombardement onsdag. Scanpix/AFP.
Syrisk kamphelikopter over Kafr Batna under bombardement onsdag. Scanpix/AFP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:56 Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53 17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13 Tønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10 Colt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57 Studie: 3 milliarder fugler har forsvunnet i Nord-Amerika siden 197021:34 Abbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55 Bistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54 Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41 Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37 Fagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16 Dette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05 Tolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54 Polio påvist på Filippinene19:25 Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12 Erna jublet over elbil-Finnmark – men bygging ladere kan ryke18:59 Person skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43 Russland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02 Frykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53 Lett Russland-seier for Ruud17:42 De rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40 Vinmonopolet får ny administrerende direktør17:25 2,1 millioner «deltakere» til Facebook-fleip: Storm Area 51!17:03 Seks nye meldinger om syke hunder16:53 Pompeo vil ha «fredelig løsning»16:53 Tunisias tidligere diktator er død16:23 Tekniske feil ved flere norske milliard-fregatter15:50 Vil be om halvannet års fengsel for Keshvari15:39 Kallmyr nektet å svare på bruk av ordet snikislamisering15:38 Kraftig økning i Tesla-klager15:37 Lett Russland-seier for Ruud15:37 USA bekrefter droneangrep i Afghanistan15:23 ABC Nyheter beklager sak om Erna Solbergs fly14:59 Kongelig misnøye med Camerons avsløring14:58 Nye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48 Iran truer USA med fullskala krig14:26 Islam er forenelig med demokrati14:20 Libanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19 70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14 FN: Hvert 11. sekund ender en fødsel i tragedie14:02 Warholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01 Advokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49 Mystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20 Vazelina klar for siste høgg13:10 SAS-flyene får ny design12:45 Belgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44 Fare for flom i Trøndelag og Nordland12:33 Derfor tjener menn mer enn kvinner12:22 Opp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18 Brennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05 Amnesty: Qatar oppfyller ikke løftene til VM-arbeidere12:01 Iran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp11:43 Nytt rentehopp: Boliglån på 2 millioner blir 15.600 kroner dyrere11:37 Mindre bruk av antibiotika i landbruket11:35 Ødegaard hylles av veteran: – Han er den nummer 10 vi savnet11:17 Fare for sykehusstreik fra neste uke11:16 Princess-arving dømt til ubetinget fengsel for bygging i strandsonen11:08 Vil forhindre opioid-epidemi i Norge10:45 Netanyahu inviterer Gantz til samarbeid10:44 Mann funnet død på Stord – ikke mistanke om noe kriminelt10:43 Kan ha løst lemen-mysteriet10:11 Sparkesykkel kalles tilbake på grunn av hjulfeil10:10 Bensin- og dieselsalget faller10:05 Jens Bjørneboe hedres med plass i Kristiansand09:32 Equinor-topp: – Ikke er enig i at Brasil skjøtter regnskogen dårlig09:24 Ni milliarder bursdagskroner er samlet inn via Facebook siden 201509:15 Se den vakre havbunnen mellom Svalbard og Norge09:15 Sara (26) blir trolig tidenes yngste ordfører i Norge08:59 Norges Bank hever renten – tror ikke på flere økninger08:18 Waras samboer straffedømt tre ganger07:57 Grimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07 Tusenvis av nordmenn kan bli innkalt til førstegangstjeneste06:53 Minst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44 Solbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44 Tre Fukushima-sjefer frifunnet06:25 Solskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18 Pompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13 Ny handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06 Utenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53 HRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50 Dette skjer i dag05:38 Dette skjedde i natt04:54 Om en måned kan sedler for 4,8 milliarder avvises i butikken04:35 Arkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08 Ni av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54 Gammelt bilde av brunmalt Trudeau vekker oppsikt03:40 Trondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19 – Vi har hatt et par stygge episoder i år01:46 19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45 Tunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16 Bekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08 Rekordlav styringsrente i Brasil00:47 FN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41 Mann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15 Ocean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55 Di Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46 City herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41 TNT-vokalist Tony Mills er død23:40 USAs sentralbank senker styringsrenta23:38 Seieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid
Siste nytt
22:56SportSvensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53Sport17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13SportTønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10VerdenColt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57VerdenStudie: 3 milliarder fugler har forsvunnet i Nord-Amerika siden 197021:34VerdenAbbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55NorgeBistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54SportBlytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41VerdenBekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37PengerFagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16Helse og livsstilDette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05VerdenTolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54VerdenPolio påvist på Filippinene19:25PolitikkOmtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12MotorErna jublet over elbil-Finnmark – men bygging ladere kan ryke18:59NorgePerson skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43VerdenRussland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02NorgeFrykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53SportLett Russland-seier for Ruud17:42Helse og livsstilDe rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40PengerVinmonopolet får ny administrerende direktør17:25Verden2,1 millioner «deltakere» til Facebook-fleip: Storm Area 51!17:03NorgeSeks nye meldinger om syke hunder16:53PolitikkPompeo vil ha «fredelig løsning»16:53VerdenTunisias tidligere diktator er død16:23NorgeTekniske feil ved flere norske milliard-fregatter15:50PolitikkVil be om halvannet års fengsel for Keshvari15:39PolitikkKallmyr nektet å svare på bruk av ordet snikislamisering15:38MotorKraftig økning i Tesla-klager15:37SportLett Russland-seier for Ruud15:37VerdenUSA bekrefter droneangrep i Afghanistan15:23PolitikkABC Nyheter beklager sak om Erna Solbergs fly14:59PolitikkKongelig misnøye med Camerons avsløring14:58KulturNye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48VerdenIran truer USA med fullskala krig14:26StemmerIslam er forenelig med demokrati14:20VerdenLibanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19Norge70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14Helse og livsstilFN: Hvert 11. sekund ender en fødsel i tragedie14:02SportWarholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01NorgeAdvokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49VerdenMystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20KulturVazelina klar for siste høgg13:10ReiseSAS-flyene får ny design12:45VerdenBelgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44NorgeFare for flom i Trøndelag og Nordland12:33PengerDerfor tjener menn mer enn kvinner12:22KulturOpp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18SportBrennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05SportAmnesty: Qatar oppfyller ikke løftene til VM-arbeidere12:01SportIran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp11:43PengerNytt rentehopp: Boliglån på 2 millioner blir 15.600 kroner dyrere11:37NorgeMindre bruk av antibiotika i landbruket11:35SportØdegaard hylles av veteran: – Han er den nummer 10 vi savnet11:17NorgeFare for sykehusstreik fra neste uke11:16PengerPrincess-arving dømt til ubetinget fengsel for bygging i strandsonen11:08Helse og livsstilVil forhindre opioid-epidemi i Norge10:45PolitikkNetanyahu inviterer Gantz til samarbeid10:44NorgeMann funnet død på Stord – ikke mistanke om noe kriminelt10:43VerdenKan ha løst lemen-mysteriet10:11NorgeSparkesykkel kalles tilbake på grunn av hjulfeil10:10MotorBensin- og dieselsalget faller10:05KulturJens Bjørneboe hedres med plass i Kristiansand09:32VerdenEquinor-topp: – Ikke er enig i at Brasil skjøtter regnskogen dårlig09:24Helse og livsstilNi milliarder bursdagskroner er samlet inn via Facebook siden 201509:15NorgeSe den vakre havbunnen mellom Svalbard og Norge09:15PolitikkSara (26) blir trolig tidenes yngste ordfører i Norge08:59PengerNorges Bank hever renten – tror ikke på flere økninger08:18NorgeWaras samboer straffedømt tre ganger07:57PolitikkGrimstad trakk seg fra Venstres valgkomité på grunn av Raja07:07NorgeTusenvis av nordmenn kan bli innkalt til førstegangstjeneste06:53VerdenMinst tolv drept i angrep ved sykehus i Afghanistan06:44SportSolbakken refser FCK-stjerner etter tap: – Nesten uprofesjonelt06:44VerdenTre Fukushima-sjefer frifunnet06:25SportSolskjær hyller Rashford før europaligastarten: – Et eksempel for de unge06:18VerdenPompeo og bin Salman sier Iran må stilles til ansvar06:13NorgeNy handlingsplan mot antisemittisme neste år06:06NorgeUtenlandsadopterte hevder de blir glemt når rasisme tas opp i Norge05:53VerdenHRW: Venezuelanske sikkerhetsstyrker drepte unge menn05:50NorgeDette skjer i dag05:38NorgeDette skjedde i natt04:54PengerOm en måned kan sedler for 4,8 milliarder avvises i butikken04:35VerdenArkeologer fant 1600 år gamle gjenstander i Bolivia04:08MotorNi av ti lader elbilen oftest hjemme nå03:54PolitikkGammelt bilde av brunmalt Trudeau vekker oppsikt03:40NorgeTrondheim kommune går for fleksibel skolestart02:19Helse og livsstil– Vi har hatt et par stygge episoder i år01:46Norge19 evakuert fra gruvebrann i Nordland, ingen skadd01:45VerdenTunisisk presidentkandidat fortsatt fengslet01:16NorgeBekymringsmeldinger til politiet tredoblet etter terrorangrep i Bærum01:08PengerRekordlav styringsrente i Brasil00:47VerdenFN-eksperter på vei til Saudi-Arabia00:41NorgeMann i 60-årene døde i fallulykke på øya Hovden i Flora00:15VerdenOcean Viking plukket opp 73 mennesker i Middelhavet23:55SportDi Maria herjet med Real Madrid, Zidane slaktet innsatsen23:46SportCity herjet med Sjakhtar igjen, RBKs overmenn vant stort23:41KulturTNT-vokalist Tony Mills er død23:40PengerUSAs sentralbank senker styringsrenta23:38SportSeieren glapp da Ronaldo var tilbake i Madrid
Populært