Meny

Madsen hadde detaljert plan om ubåtdrap

47 år gamle Peter Madsen er tiltalt for å ha mishandlet den svenske journalisten Kim Wall på det groveste, før han drepte henne om bord i ubåten sin i fjor sommer. Arkivfoto fra 2008: NTB scanpix.
I en melding sendt til en elskerinne få dager før den svenske journalisten Kim Wall døde, skrev Peter Madsens detaljert om å begå drap på ubåten.

Det går fram av en artikkel publisert i det amerikanske magasinet Wired skrevet av Walls venninne May Jeong.

Jeong har vært i kontakt med en tidligere elskerinne av den drapssiktede ubåtkapteinen, som sier at hun i ukene fram mot Kim Walls død hadde omtrent daglig kontakt med Madsen.

Ifølge kvinnen er det særlig én samtale hun ikke klarer å glemme.

– Planla drap

I forbindelse med et videoprosjekt hun jobbet med, hadde hun på spøk bedt Peter Madsen om å motivere henne med en trussel, slik at hun kunne få motivasjon til å bli ferdig.

Til å begynne med hadde meldingene handlet om sex. Derfra hadde det plutselig eskalert.

– Han sier at han har planer om å drepe i ubåten. Jeg svarer at jeg ikke er redd og at han skal være mer truende. Han forteller da om verktøyene han vil bruke, og jeg sier at det fortsatt ikke er truende nok. Så blir scenariet enda mørkere, til at han vil invitere en venninne om bord i ubåten, hvorpå stemningen vil endres og at de begynner å skjære henne opp, står det angivelig i meldingene.

Les også: Peter Madsen går med på fengsling fram til rettssaken

Det fremgår av artikkelen publisert i Wired at Jeong selv ikke har sett korrespondansen, men at hun har fått dem oversatt slik av den omtalte elskerinnen.

Ifølge artikkelen tok ikke kvinnen truslene seriøst den gang. I dag uttrykker hun at hun føler skyld for at hun ikke reagerte.

Fikk brev fra Madsen

Jeong skriver i artikkelen i magasinet Wired at hun i desember i fjor mottok en forsendelse med tre brev fra Peter Madsen. Dette var svar på brev hun hadde sendt til Madsen i fengsel for å få klarhet i hva som egentlig skjedde i ubåten den dagen hennes venninne og kollega Kim Wall døde.

Les også: Danske medier: Peter Madsens kone har forlatt ham

Ifølge artikkelen beskriver Madsen kjedsomhet i fengselet. Han har kun få besøk og fyller dagene med lite annet enn å skrive. I brevene skriver han også om Kim Wall og at han tenker på henne daglig og at han «føler hennes ånd».

– Det var en ubehagelig intimitet i ordene hans, som om han skrev til en gammel venn. Han ga komplimenter for måten jeg skrev på og inviterte meg på besøk, forteller Jeong i sin artikkel.

Ifølge Jeong skal Madsen også ha spurt henne om hva hun er:

«En som forsøker å forstå? En terminator sendt for å ødelegge meg? Uansett hva du er, så er du velkommen. Jeg er kun din», skriver Madsen i ett av brevene.

Risikerer livstid

47 år gamle Peter Madsen er tiltalt for å ha mishandlet den svenske journalisten Kim Wall på det groveste, før han drepte henne om bord i ubåten sin i fjor sommer. Ifølge tiltalen hadde den danske ubåtbyggeren tatt med seg flere redskaper til bruk under mishandlingen av henne. Wall skal ha blitt bundet fast og påført en rekke stikk og slag om bord i Madsens ubåt, før han slo henne i hjel, parterte liket og dumpet det i Køge Bugt sør for København.

Påtalemyndigheten vil kreve livsvarig fengsel for Madsen.

Rettssaken mot ham åpner i byretten i København 8. mars.

Les også: Peter Madsen tiltalt for overlagt drap på Kim Wall

Populært