Meny

Bannon med knallhard kritikk av Trump-medarbeidere i ny bok

Donald Trumps omstridte tidligere rådgiver Steve Bannon under et av valgkampmøtene til senatskandidat Roy Moore i Alabama i desember. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon kaller Russland-møtet «forrædersk». Det har fått presidenten til å tenne på alle pluggene.

Deler av innholdet i «Fire and Fury» av Michael Wolff beskrives av avisa The Guardian , som har fått tilgang til boka.

På møtet i Trump Tower i juni 2016 deltok både Trumps sønn Donald Trump junior, og svigersønnen Jared Kushner. De hadde samtaler med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja, som angivelig satt på informasjon som kunne skade Hillary Clinton.

Flere eksperter har tidligere uttalt at møtet lå tett opptil forræderi, siden Trumps familiemedlemmer trodde de skulle få informasjon som stammet fra russiske myndigheter. Nå ser det ut til at Bannon er enig i den beskrivelsen.

Les også: Trump truer med å kutte bistand til palestinerne

«Forrædersk» og «bad shit»

I boka kaller han møtet «forrædersk», «upatriotisk» og «bad shit», ifølge The Guardian. Han sier også at møtet burde vært rapportert til det føderale politiet FBI.

Bannon spår at Russland-granskingen til spesialetterforsker Robert Mueller i stor grad kommer til å dreie seg om hvitvasking av penger. Både Donald Trump junior og Kushner kommer til å få hard medfart av etterforskerne, tror den tidligere Trump-rådgiveren.

– De kommer til å knuse Donald jr. som et egg på riksdekkende TV, skriver han.

Les også: Trump gleder seg over protestene i Iran

– Mistet vettet

President Donald Trump fyrer løs mot sin tidligere sjefstrateg og sier at da han fikk sparken, «mistet han ikke bare jobben, men vettet».

Trump reagerer sterkt på uttalelsene Bannon kommer med om møtet mellom presidentens sønn og en russisk advokat.

– Steve Bannon har ingenting å gjøre med meg eller mitt presidentskap, sier Trump om sin tidligere sjefstrateg.

Videre sier Trump at Bannon ga inntrykk av at han var i krig med mediene.

– Likevel brukte han tida i Det hvite hus på å lekke falske informasjon til mediene for å få seg selv til å virke viktigere enn han var, skriver Trump.

Les også:

Trump gleder seg over protestene i Iran

Trump mener det er tid for endring i Iran

Populært