– Kreml frykter opprør

Putin taler under en pressekonferanse med sin egyptiske kollega i Kairo 11. desember. Scanpix/AFP.
Putin taler under en pressekonferanse med sin egyptiske kollega i Kairo 11. desember. Scanpix/AFP.

Vladimir Putin er nærmest garantert en fjerde presidentperiode ved valget i mars. – Opprør nedenfra er regimets største frykt, sier Russland-forsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mange russere sier de vil stemme på Putin, rett og slett fordi de ikke ser noe reelt alternativ, sier forsker Jakub M. Godzimirski til ABC Nyheter.

18. mars 2018 er det presidentvalg i Russland. Sittende president Vladimir Putin er nærmest garantert gjenvalg, med god margin.

Vladimir Putin tas i ed som Russlands president søndag 7. mai 2000. Eks-president Boris Jeltsin i bakgrunnen. Scanpix/AP Photo/ITAR-TASS.
Vladimir Putin tas i ed som Russlands president søndag 7. mai 2000. Eks-president Boris Jeltsin i bakgrunnen. Scanpix/AP Photo/ITAR-TASS.

Godzimirski har arbeidet med Russland-spørsmål ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) i over 20 år, hele perioden Putin har sittet med tømmene i landet. Han er nylig tilbake fra et lengre opphold i Russland, der han har fulgt valgdebatten på russisk fjernsyn, og hatt anledning til å samtale med russere om den politiske utviklingen.

– Putins regime frykter først og fremst et opprør nedenfra, kanskje støttet av eksterne krefter. De mener vestlig politikk i stor grad er basert på et ønske om å bli kvitt det sittende regimet, sier forskeren.

Forholdet til vestlige land har blitt stadig mer konfliktpreget under Putin, ikke minst etter den russiske annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya i 2014 og påfølgende støtte til separatister i Øst-Ukraina.

(Artikkelen fortsetter under).

VIDEO: Trump til Russland: – Gi Krim-halvøya tilbake!

– Formet av Sovjets fall

Nylig markerte Russland 100-årsdagen for oktoberrevolusjonen. Der endret en forholdsvis liten gruppe revolusjonære under Vladimir Lenins ledelse landets politiske kurs.

Tsarens styrker åpner ild mot demonstranter i St. Petersburg, 4. juli i revolusjonsåret 1917. Scanpix/Karl Bulla/AP.
Tsarens styrker åpner ild mot demonstranter i St. Petersburg, 4. juli i revolusjonsåret 1917. Scanpix/Karl Bulla/AP.

– Bolsjevikene hadde ikke bred støtte i folket i utgangspunktet. Myndighetene i dagens Russland frykter en situasjon der de mister kontroll over utviklingen, sier Godzimirski.

Vladimir Putin i KGB-uniform på begynnelsen av 80-tallet.
Vladimir Putin i KGB-uniform på begynnelsen av 80-tallet.

Dagens propaganda til det russiske folk viser også til revolusjonen i 1917, og peker på kostnaden ved en revolusjonær politikk, forteller han.

– Det henvises også til blodbadet i Syria etter opprøret mot statsmakten der, sier Godzimirski.

Også «den arabiske våren» i flere land i Midtøsten fra 2011, og «fargerevolusjonene» i flere tidligere østblokk-land, som Ukraina i 2014, har skremt Putin-regjeringen, mener forskeren.

Godzimirski minner om at den tidligere KGB-agenten Putin selv ble formet av Sovjetunionens fall.

– Han opplevde dette som et personlig nederlag, og har beskrevet det som «den største geopolitiske katastrofen» i forrige århundre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Saken fortsetter under

Unge tilhengere av opposisjonspolitikeren Navalnyj under et av hans folkemøter i Kemerovo, 9. desember 2017. Scanpix/AP.
Unge tilhengere av opposisjonspolitikeren Navalnyj under et av hans folkemøter i Kemerovo, 9. desember 2017. Scanpix/AP.

Les også: Russland kaller PST-rapport om russisk og kinesisk etterretning i Norge uansvarlig

– Kontroll og propaganda

6. desember, under et møte med veteraner og arbeidere i en bilfabrikk i byen Nizjnij Novgorod, erklærte den 65 år gamle president Putin (65) at han stiller til gjenvalg til våren.

Forsker I ved Norsk utenrikspolitisk institutt, Jakub M. Godzimirski, har spesialisert seg på russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Foto: NUPI.
Forsker I ved Norsk utenrikspolitisk institutt, Jakub M. Godzimirski, har spesialisert seg på russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Foto: NUPI.

Det skal svært mye til for at han ikke blir gjenvalgt. Putin vil være 72 når den neste presidentperioden utløper i 2024. Grunnloven slår fast at man ikke kan sitte i mer enn to presidentperioder på rad (som Putin allerede har gjort, og omgått ved å være statsminister i en «karanteneperiode» fra 2008-2012).

– Han må gi seg på et tidspunkt, selv om det spekuleres i om han vil endre grunnloven for å bli sittende etter 2024. Men det er nok også et spørsmål om han ønsker det, eller vil være i stand til det, sier Godzimirski.

Godt hjulpet av statseide medier har Putin en oppslutning på 83 prosent på popularitetsmålinger tre måneder før valget.

– De andre kandidatene får lite taletid på fjernsyn. Bildet av makten og Russland er i stor grad forvrengt på russisk tv, som er statseid eller følger Kremls linje selv når de er private, sier Godzimirski.

Tross økonomiske nedgangstider det siste tiåret har Putin beholdt en stor og reell popularitet blant russerne.

– Det russiske regimet har brukt enorme beløp på å sikre kontroll med, og støtte fra, velgerne. Velferdsordninger, forsvar og intern sikkerhet. Fra regimets perspektiv er det å sikre den indre stabiliteten det aller viktigste, sier Godzimirski.

Les også: Russland utnytter USAs isolasjon til å trappe opp i Midtøsten

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Putin i presidentflyet på vei til flybasen Hemeimeem i Syria, mandag 11. desember. Her erklærte han seier i landet, og delvis tilbaketrekking av russiske styrker. Scanpix/Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kreml Pool via AP.
Putin i presidentflyet på vei til flybasen Hemeimeem i Syria, mandag 11. desember. Her erklærte han seier i landet, og delvis tilbaketrekking av russiske styrker. Scanpix/Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kreml Pool via AP.

Les også: Putin varsler delvis russisk uttrekking fra Syria

Økonomiske uværsskyer

NUPI-forskeren mener Putin hadde økonomisk flaks da han kom til makten, med høye olje- og gasspriser i perioden 2000-2008. Man fikk en oljedrevet russisk økonomi.

– Da Putin kom til makten kunne han gi sine forgjengere skylden for alle problemer. Etter 19 år som landets leder er denne oppskriften vanskelig, sier Godzimirski.

Russerne har mislyktes med å reformere landets økonomi etter at oljeprisene falt fra cirka 2008.

– Om det ikke går særlig mye bedre med russisk økonomi i neste periode vil Putin få visse legitimitetsproblemer. Spørsmålet er om Putin er villig til, og i stand til å gjennomføre, reformer, sier NUPI-forskeren.

Arkivfoto fra 7. juli i år. Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj (t.v.) og hans valgkampsjef Leonid Volkov reagerer i samtale med pressen, kort tid etter å (igjen) ha blitt løslatt fra fengsel. Scanpix/AFP.
Arkivfoto fra 7. juli i år. Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj (t.v.) og hans valgkampsjef Leonid Volkov reagerer i samtale med pressen, kort tid etter å (igjen) ha blitt løslatt fra fengsel. Scanpix/AFP.

– President Putins største frykt er nok som nevnt at slike reformer kan utløse en dynamikk myndighetene og sikkerhetsapparatet ikke kan kontrollere, sier Godzimirski.

Les også:

Slik skal russerne ha fått innflytelse på Trump

Sterkeste utfordrer

Den mest markerte opposisjonslederen, som også har et stort nettverk av frivillige i ryggen, er den 41 år gamle advokaten Aleksej Navalnyj.

– Navalnyj er den sterkeste opposisjonskandidaten, men den russiske opposisjonen er svært splittet, sier Godzimirski.

Han har blitt kjent via internett for den kraftfulle korrupsjonskritikken mot Putins regjering.

– Jeg tror regimet betrakter Navalnyj som en slags sikkerhetsventil. Hvis det «politiske trykket» øker for mye kan det fremprovosere en motreaksjon internt i landet, sier Godzimirski.

Forskeren tror likevel Navalnyj oppleves som et problem av Putins regjering. Opposisjonslederen holder massemønstringer landet rundt, der han åpent kritiserer myndighetene.

Den russiske tv-kjendisen og opposisjonelle Ksenia Sobtsjak erklærte i høst at hun vil forsøke å samle nok underskrifter til å kunne stille som presidentkandidat. Scanpix/Reuters.
Den russiske tv-kjendisen og opposisjonelle Ksenia Sobtsjak erklærte i høst at hun vil forsøke å samle nok underskrifter til å kunne stille som presidentkandidat. Scanpix/Reuters.

– Men Navalnyj er et problem som tross alt er kjent, åpent og kontrollerbart for myndighetene, sier han.

Navalnyj ble dømt for underslag i 2013.

– Det er langt fra sikkert at han var skyldig, men dommen gjør at han ikke kan stille som presidentkandidat, rent formelt, sier Godzimirski.

Les også: Facebook vil gi brukere mulighet til å spore russisk propaganda

TV-kjendis

En annen uavhengig kandidat på banen i høst er den 35 år gamle kjendisen Ksenia Sobtsjak. Hun er tidligere skuespiller, journalist og programleder. TV-profilen har kjent Putin siden hun var barn, og faren hennes var Putins mentor i begynnelsen av hans politiske karriere.

Kritikere har ment det er myndighetene i Kreml som står bak Sobtsjaks kandidatur, kanskje som en distraksjon fra Navalnyjs bevegelse.

– Hun har imidlertid gjort en bedre figur i tv-intervjuer enn forventet. Nå har mange skiftet mening og betrakter henne som en slags protestkandidat, sier Godzimirski.

– Hun har ikke sjans til å vinne, men det kan ha en symbolsk betydning.

Les også: Putin ringte Trump som takk for hjelp med å avverge angrep

Øvrige kilder: NTB

En mann betrakter et maleri av den russiske presidenten ved «Superputin»-utstilllingen ved UMAM-museet i Moskva i desember i år. Scanpix/AFP.
En mann betrakter et maleri av den russiske presidenten ved «Superputin»-utstilllingen ved UMAM-museet i Moskva i desember i år. Scanpix/AFP.

Les også:

Putin-ordre om rask omstilling til krigsproduksjon

Putin vil være russisk president til 2024

Påstand om ti års fengsel for tidligere russisk minister

Ni amerikanske medier registrert som utenlandske agenter i Russland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Oslo-byrådet vil massivt redusere biltrafikken10:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Russisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu
Siste nytt
11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeOslo-byrådet vil massivt redusere biltrafikken10:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeRussisk isbryter vest av Ålesund meldte mayday08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu
Populært