Svenskene har sjekket Madsens DNA

Peter Madsen i land etter at ubåten nautilus sank i Køge Bugt. Journalisten Kim Wall døde ombord i båten, og Madsen er mistenkt for drap og partering av liket.
Peter Madsen i land etter at ubåten nautilus sank i Køge Bugt. Journalisten Kim Wall døde ombord i båten, og Madsen er mistenkt for drap og partering av liket. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk politi er ferdig med undersøkelsene av den drapsmistenkte Peter Madsen. Hans fingeravtrykk og DNA kan ikke knyttes til noe drap i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år ble Madsens biologiske spor sjekket opp mot norske databaser, også det med negativt resultat.

Det bekrefter Mattias Sigfridsson ved Polisregion Syd i Malmø i en sport til den danske avisen BT. Også dansk politi sier det samme til avisen.

For tiden sitter Peter Madsen i dansk fengsel, mistenkt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall - selv om det ennå ikke er tatt ut noen drapstiltale.

Den ekstraordinære kriminalsaken har preget media i alle nordiske land i hele høst. Etter en tur med Madsens selvbygde ubåt i Øresund, kom bare han tilbake fra ferden med «Nautilus» som sank i havet mellom Danmark og Sverige.

I løpet av etterforskningen har det blitt klart at Kim Wall omkom en gang på natten mellom 10. og 11. august.

30. oktober ble det kjent at Madsen hadde erkjent partering av den døde kroppen. Senere har dansk politi funnet flere kroppsdeler senket ned i havet.