Får kritikk for å ha reddet kanin fra flammene

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som heroisk redder en kanin fra å bli flammenes rov i California blir nå møtt med sterk kritikk - av dyrevernere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tilsynelatende hjertevarmende videoen viser den hettekledte mannen som fortvilet forsøker å få kontroll på en kanin som hopper rundt foran flammeveggen i nærheten av La Conchita ikke langt fra Los Angeles.

Den siste tiden har voldsomme skogbranner i California drevet hundretusener på flukt.

Midt i infernoet oppdager en nyhetsfotograf et drama i dramaet; En mann stoppet bilen sin da han fikk øye på en kanin. Mannen hoppet opp og ned i frykt for dyret, før det kommer løpende mot han så han får fanget den.

Se også: Sigrid og Viktor reddet elg fra dødsfare

– La dyra være i fred selv om det brenner

En nyhetsfotograf var i nærheten og fikk fanget det hele på film. Mannen ville ikke bli intervjuet ifølge ABC. Men i sosiale medier gikk folk i ekstase i hyllest av mannen og hans bragd.

Inntil ettertanken ble lansert i New York Post :

– Mannen har kanskje gjort det verre for det stakkars dyret, mener lokale dyrevenner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyr som oppdages i nærheten av flammene, burde bli latt i fred. Særlig slike ørkendyr som disse kaninene som er vanlige i Sør-California.

– De er midt i fødetiden, og holder ungene sine sikre i huler langt nede i jorden i sikkerhet for flammene. Kommer du over et vilt dyr i området, la det være i fred. Brann eller ikke brann, bare la dem være, sa talsmann Peter Tira i California Fish and Wildlife under en større skogbrann i området i oktober.