Kim Walls klær kan bli nøkkelbevis: – Det er veldig interessant

<p></p><p>Visepolitiinspektør Jens Møller holdt lørdag pressekonferanse om etterforskningen av den svenske journalisten Kim Walls død.</p>
Visepolitiinspektør Jens Møller holdt lørdag pressekonferanse om etterforskningen av den svenske journalisten Kim Walls død.

Tidligere drapsetterforsker tror dansk politi kan finne ut hvordan Kim Wall døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse lørdag bekreftet dansk politi funn av journalisten Kim Walls hode og bein.

Hodet er ikke påført ytre skader, og det stilles nå spørsmål ved ubåtkapteinens forklaring.

Kurt Kragh, tidligere drapsetterforsker, sier til Ekstra Bladet at han har tro på at politiet kan finne ut av hvordan Wall døde.

– Det er viktig at når man ikke har funnet en dødsårsak på torsoen, at man har funnet hodet. Selv om hodet har ligget i vann lenge, kan man finne en dødsårsak. Du vil på halsen kunne se om det for eksempel er brudd på skjoldbruskkjertelen eller tungebenet, hvilket indikerer kvelning, sier han.

Les også: Dansk politi har funnet savnede kroppsdeler etter Kim Wall

– Interessant funn

Dykkerne har også funnet en pose med Kim Walls klær og sko, samt en kniv. Posene var fylt med metalldeler for å holdes nede.

Kragh mener klærne som er funnet kan få en nøkkelrolle i etterforskningen.

– Det er et veldig interessant funn når det kommer til etterforskningen. Vi har tidligere fått vite at Kim Wall ble stukket 15 ganger på kroppen. Det blir interessant å se om man kan finne likheter med eventuelle stikkhull i klærne, sier han til Ekstra Bladet.

Les også: Aktor: Fant filmer med drap og tortur på Madsens PC

– Noen tenner på det

På Madsens datamaskin har politiet funnet filmer som viser tortur og drap av kvinner, blant annet med hengning og halshugging.

Direktør for etterforskning ved det private sikkerhetsfirmaet AS Solutions, Jan Jarlbæk, mener det ikke er uvanlige med drapsvideoer på det såkalte mørke nettet.

– Det er ikke nytt for meg at dette finnes, og at det er et marked for det. Det er noen som tenner på den slags, sier han til danske BT.

Les også: Hunder har markert spor etter Kim Wall

Nekter for partering

Journalisten Kim Wall forsvant 10. august da hun var på reportasjetur med den danske oppfinneren Peter Madsen i hans hjemmebygde ubåt. Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt mens den var i ferd med å synke. Halvannen uke senere ble kroppen til Wall funnet i sjøen, men armer, bein og hode var fjernet.

Peter Madsen ble pågrepet og er varetektsfengslet, siktet for drap. Han har forklart at Wall døde da hun ble truffet i hodet av en 70 kilo tung luke om bord i ubåten da de skulle klatre opp i kommandotårnet etter oppstigning. Han dumpet henne deretter i sjøen, har han sagt, og dermed sagt seg skyldig i likskjending.

Men han nekter for å ha partert Wall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært