NBC News: Trumps utenriksminister kalte Trump «idiot»

Video: – Jeg har aldri vurdert å gå av, sier USAs utenriksminister onsdag.

Utenriksminister Rex Tillerson avviser kategorisk påstander om at han skal ha vurdert å gå av etter at han angivelig kalte president Donald Trump «idiot».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte i forsvarsdepartementet i sommer skal Tillerson ha kalt Trump «a moron», oversatt til norsk «en idiot».

En rekke sentrale folk i Trump-administrasjonen skal ha vært til stede på møtet, ifølge den amerikanske nyhetskanalen NBC News som skal ha snakket med tre sentrale kilder.

Dager etter møtet skal Tillerson har truet med å slutte. Tillersons signal skal ha kommet i etterkant av at Trump foran flere titusen speidere på sommerleir holdt en kontroversiell tale.

Trump spøkte med at helseministeren risikerte sparken og refset Barack Obama da han talte til 30.000 gutter på leiren.

– I kveld legger vi alle politiske feider fra Washington, som dere har hørt om i de falske nyhetene, til side. Hvem faen vil snakke om politikk foran guttespeiderne? spurte Trump.

Tillerson har tidligere ledet speiderorganisasjonen.

– Aldri vurdert å slutte

Ifølge NBC skal visepresident Mike Pence ha trukket Tillerson til side for å roe ned utenriksministeren. Forsvarsminister James Mattis og Trumps stabssjef skal ha tryglet Tillerson om å fortsette.

På en hasteinnkalt pressekonferanse onsdag avviste Tillerson at han har vurdert å gå av.

– Jeg har aldri vurdert å slutte i stillingen min. Jeg blir i jobben så lenge presidenten mener jeg er til nytte, sa Tillerson.

– Visepresidenten har aldri måttet overtale meg til å forbli i stillingen som utenriksminister, fordi jeg har aldri vurdert å forlate posten, sa Tillerson.

Utenriksministeren sa videre at han er fersk i det politiske miljøet i Washington.

– Det er dette jeg ikke skjønner med Washington. Der jeg kommer fra, driver vi ikke med slikt tøys. Det har bare til hensikt å splitte folk, sa Tillerson, som skrøt av Trump og hans utenrikspolitikk.

USAs utenriksminister Rex Tillerson skal i sommer ha vært svært misfornøyd med president Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters
USAs utenriksminister Rex Tillerson skal i sommer ha vært svært misfornøyd med president Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Trump reagerer

Heller ikke Trump likte meldingene som fjernsynskanalen sendte ut.

– NBC News er falske nyheter og enda mer uærlig enn selv CNN. De er en skam for god journalistikk. Ikke annet å vente at oppslutningen deres faller, skrev Trump på Twitter mens Tillerson holdt sin pressekonferanse.

Video: Her truer Trump Nord-Kore med «total ødeleggelse»

Trump skal ikke være fornøyd med Tillersons diplomatiske tilnærming til Nord-Korea.

– Spar energien din, Rex, vi skal gjøre det som må gjøres, fortsatte Trump i en ny melding.

Forsvarsminister Jim Mattis sa i Kongressen tirsdag at Pentagon gir sin fulle støtte til forsøket på å oppnå en diplomatisk løsning med Pyongyang

Les også: – Utbredt misnøye mot president Donald Trump

SE VIDEO: – Tillerson er en stor diplomat

Personvernpolicy