Meny

Har kartlagt ubåtens reiserute

Peter Madsen (46) er tiltalt for forsettlig drap på Kim Wall, men nekter for å ha drept den svenske journalisten. Ifølge danske medier skal Peter Madsen nå tvangsinnlegges fordi han nekter å la seg mentalundersøkes. Arkivbilde fra 2008: AP / NTB scanpix.
Peter Madsen (46) er tiltalt for forsettlig drap på Kim Wall, men nekter for å ha drept den svenske journalisten. Ifølge danske medier skal Peter Madsen nå tvangsinnlegges fordi han nekter å la seg mentalundersøkes. Arkivbilde fra 2008: AP / NTB scanpix.
Nye opplysninger om hvor den drapssiktede danske oppfinneren Peter Madsen (46) reiste med ubåten kvelden Kim Wall (30) døde.

Dansk politi har klart å spore ruten og bevegelsene til ubåten UC3 Nautilus da den svenske journalisten Kim Wall forsvant under en reportasjetur i august i år.

Ifølge danske medier hadde ikke Nautilus et signalsystem, som ville gjort det enkelt å spore farkostens rute.

Politiet skal likevel ha klart å skaffe seg full radar-track over Peter Madsens ferd i ubåten, skriver Ekstra Bladet.

Les også: Madsens anke avvist i ubåtdrapssaken

Ukjent dykk

De nye opplysningene viser at ubåten ikke på noe tidspunkt var i nærheten av land fra Madsen og Wall reiste ut fra Refshaleøen den 10. august klokken 19, til Madsen senket ubåten med vilje i Køge Bugt dagen etter.

Radartrackingen viser også at ubåten har foretatt et dykk én gang mer enn først kjent.

– Den har vært neddykket i den nordlige delen av Øresund da turen startet, og så har den vært neddykket en gang i Køge Bukt, som Peter Madsen selv har forklart, sier etterforskningsleder Jens Møller i København-politiet til Ekstra Bladet.

Overfor danske medier vil ikke Møller gå ut med ytterligere detaljer på den eksakte reiseruten. Han opplyser imidlertid om at de fortsatt foretar søk etter likdeler.

– Vi gjør noen konkrete dykk i Køge Bukt hvor vi skal ned for å titte, sier etterforskningslederen til Ekstra Bladet.

Les også:   Eksperter: – Peter Madsens forklaring gir ingen mening

Siktet for forsettlig drap

Madsen er tiltalt for forsettlig drap på Kim Wall, men nekter for å ha drept den 30 år gamle svenske journalisten. Under fengslingsmøtet 5. september forklarte Madsen at han festet en stropp rundt kroppen til 30-åringen og festet flere verktøydeler til denne for å lage et slags vektbelte, slik at liket skulle synke.

Halvannen uke senere ble torsoen av Wall funnet i strandkanten ved Amager i København. Hodet, armer og bein er fortsatt ikke funnet.

Ifølge Madsens egen forklaring døde Wall ved et uhell etter å ha blitt truffet av en 70 kilo tung metalluke om bord i UC3 Nautilus etter at ubåteieren selv mistet fotfestet.

– Hvis jeg hadde klart å holde fotfestet hadde vi ikke sittet her i dag, har Madsen sagt i sin egen forklaring. Han sier det var en bølge som gjorde at han mistet balansen.

Les også:   Madsen: Wall ble truffet av en 70 kilo tung luke under ubåtens oppstigning

Han forklarte videre at den svenske journalisten deiset ned på ubåtdekket, der hun ble liggende i kramper i 20 sekunder. Wall hadde ifølge Madsen åpent kraniebrudd. Han forklarte at han lette etter pulsen, men fant ingen og konstaterte at hun var død.

Tvangsinnlegges

Istedenfor å kontakte politi og redningstjeneste besluttet Madsen seg for å seile ut og senke ubåten, for så å ta sitt eget liv. Begrunnelsen skal være at «hans sinnssyke eksperimenter» nå var skyld i en annens død.

Ifølge danske medier skal Peter Madsen nå tvangsinnlegges fordi han nekter å la seg mentalundersøkes.

Les også:  Slik var Kim Wall

Populært