Schwarzenegger retter pekefingeren mot Trump etter rasisme-utspill

«The Terminator»: – Det er ikke snakk om to sider!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere guvernør og Hollywood-stjerne Arnold Schwarzenegger tar et oppgjør med kommentarene til president Donald Trump etter volden i Charlottesville forrige helg.

Presidenten har fått hard kritikk for å ha gått ut mot vold «på alle sider» etter at 32 år gamle Heather Hayes ble drept da en bilist med nazi-sympatier kjørte inn i en gruppe med motdemonstranter under en høyreekstrem demonstrasjon i Charlottesville, Virginia.

– Denne historien har to sider. Dere snakker om en alt-right-bevegelse. Men det finnes også en alt-left-bevegelse, og noen av dem var bevæpnet med køller. Hadde den siden også skyld? Jeg mener det, sa Trump på en pressekonferanse tirsdag.

Bakgrunn: Kraftige reaksjoner etter at Trump snudde igjen

Svarer presidenten

– Det er ikke to sider ved fordommer. Og det er ikke to sider ved hat, svarer Schwarzeneger i en video der han henvender seg direkte mot presidenten.

– Som president over dette fantastiske landet har du et moralsk ansvar til å sende en utvetydig beskjed om at vi ikke står inne for hat og rasisme, sier skuespilleren.

Schwarzenegger, som er partifelle med presidenten, tilbyr seg også å skrive en tale for Trump der han kan ta avstand fra høyreekstreme hatgrupper og at «landet som bekjempet Hitler, ikke er stedet for nazi-flagg. Og at Lincolns eget parti ikke vil stå med de som bærer krigsflagget til konføderasjonen».

Til slutt bøyer han seg ned til en minifigur av presidenten og spør:

– Var det så vanskelig da?

Les også: Trump harselerte med Schwarzenegger

– Østerrike full av skamfulle menn etter krigen

I den nesten fire minutter lange videoen henvender skuespilleren seg også direkte mot nynazistene og andre høyreekstreme og sier at de «kjemper en tapt kamp og at heltene deres er tapere».

Han går også inn på sin egen oppvekst i Østerrike i etterkrigsårene og at han der var «omringet av menn som kom hjem fra krigen full av splinter og skyld. De ble forledet inn i en tapende ideologi og levde resten av sine liv i skam».

Les også: Helgesen vil ha Schwarzenegger på laget i klimakampen

Vil du knuse ting med tanksen til Arnold?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden