– Den største faren sivilisasjonen vår står overfor

Grunnlegger av Tesla Motors, Elon Musk, fotografert under en konferanse i Oslo i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Grunnlegger av Tesla Motors, Elon Musk, fotografert under en konferanse i Oslo i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tesla-sjef Elon Musk mener politikerne må ta ansvar for å hindre utviklingen av farlig kunstig intelligens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gründeren Elon Musk er skremt over utviklingen av kunstig intelligens.

Musk, som blant annet er grunnlegger av bilselskapet Tesla og betalingstjenesten PayPal, mener ifølge Fortune at den kunstige intelligensen er en fundamental fare for menneskehetens eksistens.

– Kunstig intelligens er den største faren sivilisasjonen vår står overfor. Jeg har tilgang på den fremste formen for kunstig intelligens, og jeg synes folk burde være virkelig bekymret for det, sa Musk da han lørdag deltok på en konferanse med USAs guvernører.

Les også: Tesla-grunnlegger truer med å vende ryggen til Trump

– Kunne starte en krig

Derfor ønsker han at politikerne skal innføre strengere reguleringer for at selskaper ikke skal føle seg presset til å utvikle kunstig intelligens, som kan vise seg å være risikabel, kun for å henge med i markedet.

– Det er der du trenger lovgivere til å komme inn og si: – Folkens, dere må alle ta en pause og passe på at dette er trygt. Vi trenger rådgivere som sier det til alle lagene i ligaen. Ellers vil aksjeeierne si: Hvorfor utvikler vi ikke kunstig intelligens raskere når konkurrenten gjør det? forklarte Musk, ifølge Fortune.

Hans store frykt er at kunstig intelligens kan få insentiver til å skade mennesker.

– De kunne starte en krig gjennom falske nyheter, overta e-postadresser, falske pressemeldinger eller ved å manipulere informasjon, sier Musk.

Les også: Tesla-gründer vil revolusjonere tunnelkjøring

ADVARTE: Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) har advart mot kunstig intelligens. Foto: AP / NTB scanpix.
ADVARTE: Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) har advart mot kunstig intelligens. Foto: AP / NTB scanpix.

Hawking: Kan bety slutten

Den verdensberømte fysikeren Stephen Hawking har tidligere advart om at avansert kunstig intelligens kan bety slutten for menneskeheten

– Når mennesket har utviklet en slik intelligens, vil den kunne fortsette å gjøre det på egen hånd og utvikles i nye former i et stadig høyere tempo, sier den britiske professoren til BBC.

Han mener at mennesket, som begrenses av en langsom biologisk utvikling, ikke vil kunne konkurrere, men ganske enkelt bli erstattet av kunstig intelligens.