Meny

Tsjetsjenias president: – Vi har ingen homofile her

Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov har for første gang uttalt seg om den påståtte forfølgelsen av homofile i Tsjetsjenia.(AP Photo/Pavel Golovkin) Foto: Pavel Golovkin / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramzan Kadyrov kommer med ekstreme uttalelser i nytt intervju. 

For første gang siden anklagene om bortføring og tortur av homofile i Tsjetsjenia dukket opp, uttaler den tsjetsjenske presidenten Ramzan Kadyrov seg til vestlige medier.

Systematisk bortføring og tortur av homofile

I et nytt intervju med president Kadyrov, gir han svar på anklagene om at tsjetsjenske homofile blir torturert og myrdet for første gang. Intervjuet er en del av en lengre dokumentar som skal sendes på amerikansk TV den 18. juli.

Intervjuet er omtalt av en rekke internasjonale medier, blant annet Huffington Post, som skriver at «Du må se intervjuet for å tro det». 

Den russiske avisen Novaja Gazeta meldte tidligere i år om systematisk bortføring og tortur av homofile menn i Tsjetsjenia. Avisens påstod blant annet at de lokale myndighetene i Tsjetsjenia oppfordret familier til å drepe homofile familiemedlemmer for å redde familienes ære.

– Vi har ingen homofile her

HBO Sports publiserte et klipp av intervjuet på sin YouTube-kanal. Klippet er nå fjernet fra deres sider. I klippet kommer Kadyrov med en rekke utspill om homofile i Tsjetsjenia. «Vi har ingen homofile her.» sa presidenten bestemt, før han fulgte opp med «Hvis du finner noen, kan du ta dem med til Canada. For å rense vårt blod, hvis det er noen homofile her, ta dem».

Til tross for at presidenten er klar i sin tale om hva han syns om homofile, hevder han at Tsjetsjenia ikke forfølger dem, og at påstandene om tortur og drap er ren løgn.

­– Måtte Gud forbanne dem for å anklage oss for disse tingene.

Les også:  Tsjetsjenia benekter fengsling av homofile 

Les også:  Russland etterforsker Tsjetsjenias behandling av homofile


Populært