Meny

Madison (14) døde av telefonbruk i badekaret

Se intervju med Madisons bestemor og en lokal lege, som begge ønsker å advare andre mot å bruke mobil på lading i badekaret, i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Du bør aldri ha en elektronisk gjenstand koblet i en stikkontakt når du befinner deg i vann eller i nærheten av vann, er legens oppfordring til andre etter det tragiske dødsfallet.

Madison Coe (14) fra Texas i USA døde tragisk i en badekar-ulykke søndag da hun besøkte sin far i New Mexico.

– Det var et brennmerke på hånden hennes, hånden hun ville tatt på telefonen med. Det var veldig åpenbart hva som hadde skjedd, sier Donna O'Guinn, Madisons bestemor, til den lokale TV-stasjonen KCBD.

Telefonen var koblet i laderen

Teorien er at 14-åringen enten fikk et kraftig elektrisk støt da hun tok på telefonen som var koblet til en stikkontakt med en lader mens hun lå i badekaret, eller at hun selv satte laderen i veggen mens hun lå i badekaret, og fikk elektrisk støt på den måten.

Det er ikke kjent hva slags merke det var på mobiltelefonen og laderen jenta brukte.

Familien ønsker nå å advare andre mot telefonbruk i badekaret. De har delt en advarselsplakat på Facebook for å spre budskapet.

Artikkelen fortsetter under.

– En stor tragedie

Grunnen til at Madisons bestemor allerde har valgt å intervjuer med pressen er for nettopp for å advare andre mot mobilbruk i badekaret.

– Dette er en stor tragedie, og det trenger ikke skje noen andre. Vi vil at det skal komme noe godt ut av dette, som større bevissthet rundt at man ikke må bruke telefonen i badekaret når den er koblet til strøm og lader, sier O'Guinn til KCBD.

Hun fortsetter med å si at vi må lære barna at elektronikk og vann ikke hører sammen. O'Guinn får støtte av den lokale legen Edward Ward, som jobber ved akuttavdelingen ved Rush University Medical Centre.

– Du bør aldri ha en elektronisk gjenstand koblet i en stikkontakt når du befinner deg i vann eller i nærheten av vann. Det medfører stor risiko for elektriske skader, sier Ward, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også: Livsfarlig YouTube-stunt endte i tragedie

Populært