Video av Asiana Airlines-krasjlanding lekket på nett

Tre jenter mistet livet etter krasjlandingen i San Fransisco for fire år siden. Nå har overvåkningsvideo lekket på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing 777-flyet skulle lande på San Fransisco Internasjonale lufthavn etter å ha flydd fra Seoul i Sør-Korea, men krasjet under landing 6. juli 2013. Omtrent 200 av flyets 291 passasjerer ble skadet under krasjlandingen og tre personer mistet livet.

Bakgrunn: - Jeg takker Gud for at jeg lever

Verifisert opptak

Nå har en ny overvåkningsvideo fra flykrasjen lekket på nett. Videoen på 47 minutter viser selve krasjen og den påfølgende redningsaksjonen.

Ledelsen ved flyplassen vet ifølge SF Gate ikke hvordan videoen har endt opp på nettet, men de bekreftet at opptaket er ekte. Den er tidligere blitt brukt internt av etterforskere og ansatte i forbindelse med sikkerhetstrening.

Les også: Pilot skrudde av viktig system - så smalt det

Pilotfeil

Ifølge amerikanske luftfartsmyndigheter var det uaktsomhet fra pilotene, like før landing, som var årsaken til krasjlandingen.

Flyet kom inn for landing i en for høy glidebane, men pilotene reduserte hastigheten for mye for å kompensere for dette. Dermed ble både høyde og hastighet for lav for en trygg landing. Også flyets datasystemer og pilotenes tretthet skal ha bidratt til ulykken.

Les også: Piloter ville avbryte landing i San Fransisco

Tre skolejenter døde

To av de omkomne, to skolejenter satt bakerst i flyet, mens en tredje jente ble drept da hun ble påkjørt av en brannbil som kom til stedet for å bistå i redningsaksjonen. Jenta lå da på bakken, dekket av skum.

Les også: Flyvrak finkjemmes for svar i San Fransisco

Personvernpolicy