Nå kan forskerne lese tankene dine

Forskernes algoritme kan lese dine tanker med 87% nøyaktighet.
Forskernes algoritme kan lese dine tanker med 87% nøyaktighet. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har ryktene om selvkjørende biler og robotjournalistikk begynt å surre. Nå har forskere funnet ut at kunstig intelligens kan lese tankene våre svært nøyaktig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder den tekniske nettsiden Digital Trends. De skriver at forskerne bak prosjektet «Beyond Bananas» har laget kunstig intelligens ved å bruke tradisjonelle MR bilder.

Forskerne kartla først hvordan hjernen ble aktivert ved hjelp av 240 ulike stimuli.

Etter kartleggingen benyttet de seg av informasjonen i en algoritme som dekodet oppbyggingen til tankene i hjernen, ifølge Digitaltrends.com. Skal vi tro forskerne er det betydningen av forståelsen av de nevrale nettverkene i hjernen som har gitt forskerne den nye innsikten.

Les også: Robotsjef: – Ikke bare PR-stunt

Forskerne fant at smart-algoritmen de laget samsvarte med menneskers hjerneaktivitetsmønstre med en presisjon på 87 prosent.

Algoritmen kan til og med lage fullstendige setninger basert på komplekse tanker. Setningen «vitnet skrek under rettsaken» er et eksempel på en setning som algoritmen klarte å regne ut, ifølge en pressemelding om den nye studien. Forskerne har med andre ord forstått hva tanker er «bygget av».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forskerne sier til Digitaltrends.com at de fremdeles er usikre på hva de skal bruke funnet til. De er imidlertid opptatt av å poengtere at det er et viktig funn som vil kunne bidra til å kartlegge alle typer kunnskap i hjernen.

Hele forskningsartikkelen kan du lese her.

Les også:

Norges mest digitale land

Slik skal vi stoppe kunstig intelligens frå å overta verda