Göran får ikke bruke shorts på jobb - nå kjører han buss i skjørt

<p>Bussjåfør Göran Sandberg (49) fra Umeå får ikke bruke shorts eller kortbukse på jobb på varme dager. Nå har han fått låne skjørt fra en kvinnelig kollega. Foto brukt med tillatelse av Göran Sandberg.</p>
Bussjåfør Göran Sandberg (49) fra Umeå får ikke bruke shorts eller kortbukse på jobb på varme dager. Nå har han fått låne skjørt fra en kvinnelig kollega. Foto brukt med tillatelse av Göran Sandberg.

Bussjåfør Göran Sandberg syntes det var ubehagelig å kjøre buss på varme dager. Men da busselskapet nektet ham å ha på seg shorts, fant 49-åringen fra Umeå en egen løsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49-åringen fra Umeå er sjåfør i busselskapet Transdev, og så seg lei av selskapets uniformsregler. På solrike dager blir det nemlig ubehagelig varmt på jobb i førersetet. Varmen forsterkes av bussenes vindusflater, og et airconditionanlegg som ikke fungerer optimalt fordi bussene stadig må åpne og lukke dørene.

Men å bruke shorts har ikke kommet på tale, verken for Sandberg eller hans mannlige kollegaer. Shorts er nemlig ikke lov i det svenske busselskapet.

Nå har bussjåføren fått låne et luftigere antrekk hos en kvinnelig kollega - og kjører i skjørt på varme dager, skriver svenske SVT.

– De tillater de kvinnelige sjåførene å ha skjørt, og tydeligvis også menn, men vi har ingen mulighet til å bestille skjørt gjennom vår nettbutikk hvor vi bestiller uniformen. Logger jeg inn som mannlig ansatt, har jeg ikke tilgang på skjørt. Men kvinner har det, sier Sandberg til den svenske TV-stasjonen.

Les også: Denne kjolen ble for sexy for turistpolitiet

Han innrømmer at det føles litt nakent og uvant å bruke skjørt, men setter pris på alle de positive kommentarene han har fått fra passasjerer og kollegaer. Men han stusser over selskapets policy om at det er greit for mannlige sjåfører å benytte skjørt, men ikke kortbukser eller shorts.