Meny

Sjokkerende video: Svensk turist (53) sparker renholder bevisstløs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En overvåkingsvideo som viser et uprovosert angrep på en eldre renholder,  skaper raseri i Bulgaria. Ifølge svenske medier er en svensk turist mistenkt for utøvelse av grov vold.

Overvåkingsvideoen som har sjokkert Bulgaria viser hvordan den svenske turisten (53) tilsynelatende uprovosert sparker den eldre renholderen i hodet, før han rolig forlater stedet.

Ble alvorlig skadet i hendelsen

Den svenske mannen er mistenkt for grov vold etter hendelsen som skjedde på et hotell i den bulgarske turistbyen Sunny Beach lørdag. Den 65-årige bulgarske kvinnen mistet bevisstheten i angrepet.

Flere svenske medier har omtalt saken, blant annet Aftonbladet , Expressen og SVT. Sistnevnte melder at kvinnen ble alvorlig skadet i hendelsen, men at hun ikke er livstruende skadet.

Denne uken offentliggjorde den bulgarske påtalemyndigheten overvåkingsvideoen fra hotellet der angrepet skjedde. Den viser hvordan mannen, som bærer på en koffert, stopper opp foran kvinnen og sier noe.

Etter å ha svart 53-åringen, bøyer vaskedamen seg ned for å plukke opp noe fra gulvet. Plutselig følger svensken etter, før han sparker henne hardt. Kvinnen faller urørlig om på bakken, mens mannen rolig forlater stedet.

Sjokkerende vold i Namsos : Tvinger gutt ned på knærne - slår hodet hans i bakken

– Nødt til å følge bulgarske lover

Saken har fått stor oppmerksomhet i Bulgaria, både i nettaviser, sosiale medier og i nyhetssendinger på TV.

Flere reagerte sterkt da nyheten om at svensken ble løslatt dagen etter angrepet, men tirsdag ble 53-åringen pågrepet på nytt. Ifølge påtalemyndigheten vil han nå bli sittende i varetekt i påvente av den videre etterforskningen.

– Mannen er nødt til å følge bulgarske lover, og vi kan ikke tillate oppførsel som går utover bulgarske borgere, spesielt ikke når det det skjer mot mennesker som skulle hjelpe ham, sier statsadvokat Sotir Tsatsarov i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Focus.

Utested i Oslo ble stengt : Her blir gjesten slengt i bakken av personalet

Risikerer tre års fengsel

Ifølge SVT kom 53-åringen til hotellet sammen med sin bror. Personalet sier han også oppførte seg aggressivt og fremsto som beruset i resepsjonen. Overfor kanalen sier svensk UD at de foreløpig ikke har hørt om saken.

– I slike saker kan det være at personen man snakker om velger å ikke kontakte sin ambassade og da har vi naturligvis ingenting på saken hos oss, sier pressevakt Lilian Willix Schwirtz.

Ifølge bulgarske medier risikerer svensken opptil tre års fengsel hvis han blir dømt.

Populært