Meny

Amerikansk gigantfly avskåret av russisk kampfly

Russland sendte tirsdag et kampfly for å avskjære et amerikansk bombefly (bildet) over Det baltiske hav. Foto: EPA / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk B-52 bombefly ble tirsdag avskåret av et russisk jagerfly over Det baltiske hav, opplyser russiske myndigheter. Pentagon bekrefter hendelsen.

Russland vedgår å ha sendt et kampfly for å avskjære et amerikansk bombefly i internasjonalt farvann over Det baltiske hav tirsdag.

Ifølge en uttalelse gjengitt av det statlige nyhetsbyrået TASS heter det at de identifiserte et fly som beveget seg langs den russiske grensen tirsdag 6. juni og at et russisk fly av typen Sukhoi-27 ble sendt for å avskjære det.

«Mannskapet om bord på Sukhoi-27 holdt seg på sikker avstand, identifiserte flyet som et B-52 bombefly fra USA, og eskorterte flyet i en periode», heter det i rapporten.

Les også: Amerikansk spionfly avskåret av kinesiske jagere

Pentagon bekrefter hendelsen, og sier i en uttalelse at B-52-flyet var på rutineoppdrag i forbindelse med flere planlagte øvelser da det ble avskåret.

«Det involverte mannskapet stiller seg fortsatt bak øvelsen. Det er ikke unormalt med slike avskjæringer. De aller fleste gjennomføres på en sikker måte,» heter det i uttalelsen.

B-52 er noen av de eldste fortsatt flygende militære bombefly i verden. Flyet, som har tilnavnet Stratofortress, ble bygget i 744 eksemplarer og er i stand til å frakte 32 tonn våpen, inkludert atombomber.

Alle flyene ble produsert så tidlig som 1961-1962, men har siden vært gjennom en rekke oppgraderinger.

Les også: Halvering av russiske fly langs norskekysten

Populært