Kari Jaquesson lovpriser Assads soldater

Kari Jaquesson fotografert i 2015, i forbindelse med levering av anmeldelse av NRK for brudd på sexkjøpsloven på Sentrum politistasjon i Oslo. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Kari Jaquesson fotografert i 2015, i forbindelse med levering av anmeldelse av NRK for brudd på sexkjøpsloven på Sentrum politistasjon i Oslo. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

TV-personligheten og trimdronningen gir sin støtte til regimet i Syria. Samtidig anklages hjelpeorganisasjon for å stå i ledtog med terrorister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forbindelse med en organisert reise at treneren og aktivisten Kari Jaquesson besøkte Syria i april. Der møtte hun både vanlige mennesker og politikere for å kunne danne seg et bedre bilde av krigen, og reisen har resultert i en artikkel hun satser på å få utgitt.

Tidligere har hun delt flere betraktninger fra reisen med sine følgere på Facebook, der hun blant annet kommer med klar beskjed til verdenslederne:

Jaquesson mener mediedekningen av krigen i Syria har vært enveiskjørt og løgnaktig. Mens opprørerne gjennomgående beskrives som terrorister, mener hun at den syriske hæren garanterer et liberalt samfunn:

Hjelpeorganisasjonen De Hvite Hjelmene anklages for å samarbeide med terrorister og to sykehus i Øst-Aleppo skal ifølge Jaquesson ha vært benyttet som skalkeskjul for tortur og shariadomstoler.

I et intervju med Dagbladet, uttaler Jaquesson seg kort om Syria-oppholdet:

– Det var en veldig interessant reise, men fortvilende å se ødeleggelsene.

Hun forteller videre at hun reiste på eget initiativ og kjørte rundt i en buss som hun spleiset på med en gruppe mediefolk og Syria-interesserte.

– Vi søkte om visum samtidig og fikk innvilget journalistvisum. Derfor kunne vi stort sett dra hvor vi ville, men det er jo en del missilangrep og snikskyttere, så vi måtte noen ganger endre planer underveis.

Les også:

Trump: – Angrepet i Syria kan ikke tolereres

Russland vil ha FN-avstemning om Syria-resolusjon

Meldinger om kamper i «sikker sone» i Syria