Nord-Korea: Vil teste nye raketter ukentlig

Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, snakket mandag om at det er aggresjonen fra USA som fører Korea-halvøya nærmere krig. Han understreket at Nord-Korea er forberedt på krig. Se video.

Nord-Koreas viseutenriksminister sier landet kommer til å gjennomføre nye rakettester i tiden framover, til tross for internasjonal fordømmelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kommer til å gjennomføre rakettester på en ukentlig, månedlig og årlig basis, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Han Song-ryol til BBC.

– Skulle USA våge å gå inn for en militær handling, er Nord-Korea klare til å svare på en hvilken som helst form for krig amerikanerne velger, sa Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i FN mandag. Trusselen er et svar på advarslene fra USAs visepresident Mike Pence mot å fortsette de gjentatte testene av missiler.

– Tiden for strategisk tålmodighet er over, sa Pence, som besøker Sør-Korea som en del av en ti dager land reise i Asia. Visepresidenten forsikret Sør-Korea om at USA står ved deres side.

Les også: Nord-Korea skjerper tonen mot USA

TESTER: Mike Pence og USA truer Nord-Korea med at de omfattende testene av raketter kan få konsekvenser. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
TESTER: Mike Pence og USA truer Nord-Korea med at de omfattende testene av raketter kan få konsekvenser. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

– Farlig situasjon

Kim In-ryong hevder at en pågående militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya som utføres av USA og Sør-Korea, er en historisk provokasjon.

– USA skaper en farlig situasjon der en kjernefysisk krig kan bryte ut når som helst.

Søndag utførte Nord-Korea en mislykket missiltest. Trolig eksploderte raketten etter 4–5 sekunder. Dagen før arrangerte regimet i Pyongyang en massiv militærparade i forbindelse med 105-årsdagen til Kim Il-sung. Under lørdagens militærparade ble det vist fram nær 60 missiler, inkludert det som mistenkes å være ballistiske missiler som kan skytes opp fra ubåter.

Nord-Koreas mål er å utvikle langdistansemissiler som skal kunne treffe USAs fastland, noe president Donald Trump har sagt at han vil sørge for å stanse.

Les også: Beskjed til Nord-Korea?

Syrias president Bashar al-Assad har fått brev fra Nord-Koreas Kim Jong-un. Foto: AFP
Syrias president Bashar al-Assad har fått brev fra Nord-Koreas Kim Jong-un. Foto: AFP

Fordømmer USA

Ifølge Reuters har Kim Jong-un sendt et gratulasjonsbrev til Syrias president Bashar al-Assad, i forbindelse med 70-årsdagen for Syrias uavhengighet.

I brevet støtter Nord-Koreas diktator regjeringsstyrkene og fordømmer USA.

«Jeg vil uttrykke sterk støtte og vår solidaritet med den syriske regjeringen og dens folk for sitt arbeid med rettferdighet, og fordømmer USAs nylige invaderende handlinger mot landet deres,» skriver Kim.

Personvernpolicy