Slik ønsket naboene USAs visepresident velkommen til nabolaget

Se video.

Da USAs påtroppende visepresident, Mike Pence, flyttet inn i det fasjonable nabolaget i Washington DC, hang naboene opp regnbueflagg for å vise sin misnøye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble nok ikke helt den velkomsten påtroppende visepresident Mike Pence hadde ønsket seg da han og familien denne uken flyttet inn i sitt nye hus i bydelen Chevy Chase i Washington DC.

Flere av Pence' naboer valgte i en symbolsk støttemelding til landets homofile befolkning, å protestere mot den svært konservative visepresidenten ved å henge opp regnbueflagg utenfor husene sine.

Les også: Pence buet ut – Trump krever unnskyldning

– Grunnleggende uenighet

En av Pence' naboer, Joanna Pratt, forteller til Reuters at visepresidentens syn på homofile og transpersoner strider mot alt hun tror på.

– Troen på toleranse og mangfold er kjerneverdier vårt samfunn er bygget på. Som gode amerikanere mener jeg det er viktig at folk forstår at dette er et alvorlig tema, sier Pratt.

Alison Fenn, som bor litt lenger ned i gata, har også valgt å la regnbueflagget vaie utenfor huset. Hun mener det er viktig at det amerikanske folk viser sin støtte til homomiljøet i landet.

– Ingen burde føle seg truet. Vi er grunnleggende uenige med visepresidentens standpunkt i saken, og det er vår oppgave å sørge for at de som føler seg truet ser at vi støtter dem. sier Fenn.

Les også: Har ikke gitt opp å stanse Trump

– Sterkt

Naboenes gest har rørt ved flere i LGBT-samfunnet. Etter å ha gitt Fenn en klem som takk for støtten, sier forbipasserende Kelly Oklesson, som identifiserer seg selv som lesbisk, hva hun tenker om de betente situasjonen.

– Det er så mye sinne og splid for tiden. Derfor er det veldig sterkt å se en markering som dette. Du føler deg støttet, og det er denne støtten som vil være drivkraften for en progressiv tankegang og nøkkelen til et sunt samfunn, sier Oklesson.

Påtroppende visepresident Pence har møtt mye kritikk for sin uttalte motstand av homofilt ekteskap. Han vant popularitet blant landets konservative kristne da han undertegnet en lov som gjør det mulig for restauranter og hoteller å avvise homofile av religiøse grunner. Loven ble imidlertid noe modifisert etter kraftige protester fra næringslivet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden