Europas siste diktator avviser Trump

Den hviterussiske presidenten Alexandr Lukasjenko lar seg ikke begeistre av Donald Trump som i januar blir hans nye kollega i USA.
Den hviterussiske presidenten Alexandr Lukasjenko lar seg ikke begeistre av Donald Trump som i januar blir hans nye kollega i USA. Foto: Vasily Fedosenko / Reuters

I 22 år har Aleksandr Lukasjenko vært president i Hviterussland og omtales som Europas siste diktator. Han lar seg ikke begeistre av Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det spekuleres i at samarbeidet mellom USA og Russland vil bli bedre med Donald Trump, avviser Hviterussland all positiv omtale av den påtroppende presidenten.

På et pressetreff i hovedstaden Minsk ba han media om å roe seg ned.

– Du vil ikke tro hvor pro-amerikansk hans politikk vil bli. Jeg anbefaler media å stoppe hypen rundt hans seier, blir Lukasjenko sitert av nyhetsbyrået Tass.

Les også: Stoltenberg: – Jeg er enig med Trump

Tidligere var båndene mellom Lukasjenko og Putin nære og varme, men kontakten skal ha kjølnet de siste årene. Tidligere i uka snakket Putin og Trump på telefon, og de skal ha avtalt å møtes etter innsettelsesseremonien 20. januar.

Den hviterussiske presidenten ble på sin side gjenvalgt så sent som i fjor, i et valg som ble kritisert av eksterne valgobservatører.

Les også: Putin gratulerer Trump

Ifølge Lukasjenko er Trump en gjennomført pro-amerikansk patriot.

– Han vil helt sikkert prioritere USA fremfor alt annet, sa Lukasjenko. Ifølge Tass minnet han også på at den nyvalgte presidenten ikke har lovet verken «dere eller oss noen ting».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden