Hotell-video avslørte grusomt barnedrap

Foto: skjermdump fra overvåkingsvideo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefaren kastet den tre år gamle jenta flere ganger i bassenget, selv om han visste at hun ikke kunne svømme. Nå er han dømt til 100 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken har skapt opprør i store deler av Sør-Amerika.

Grufulle video-opptak viser hvordan stefaren, som bare er identifisert som Jose David N., kaster den uskyldige jenta flere ganger i hotellbassenget i den mexikanske byen Morelia.

Under rettssaken ville ikke stefaren gi noen forklaring på sin sadistiske opptreden.

Les også: Seksbarnsfar dømt for mishandling av egne barn

Video avgjørende

Derfor ble video-opptakene det avgjørende bevis, og rettens dommere valgte å skjerpe straffen fra 40 til 100 år etter å ha sett de hjerteskjærende opptakene.

Det eneste mannens forsvarere forsøkte å argumentere med, var at hun ikke druknet i bassenget, men først etter at moren hadde fått henne på sykehus.

Men bildene fra hotellets overvåkningskameraer ble utslagsgivende. Det var ingen tvil om hva som hadde forårsaket 3-åringens død.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mann dømt for vold mot to år gammel gutt

Stefaren kastet henne flere ganger i vannet og så på hennes kamp for å holde seg flytende med armene i kors. På et tidspunkt kaster han riktig nok en livbøye ut til henne, men da er hun for svekket til å gripe tak i den.

Moren lå og sov

Andre bilder viser også at han holder hodet til den lille forsvarsløse jente under vann.

Barnets mor skal ha sovet på hotellrommet da mishandlingen fant sted, heter det i ulike medieoppslag om det bestialske drapet - blant annet i britiske Daily Mail.