2016 i rute til å bli flyktningkrisens dødeligste år

FN melder at flere enn 3.000 flyktninger så langt i år har mistet livet på vei over Middelhavet. Etter all sannsynlighet vil dødstallene gå forbi fjorårets 3.770 omkomne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag reddet en spansk hjelpeorganisasjon over 200 flyktninger fra drivende båter utenfor Libyas kyst i Middelhavet. De er de siste i den konstante strømmen av flyktninger som søker et bedre liv i Europa.

Så langt i år har Italia alene tatt imot over 100.000 flyktninger. For noen kommer hjelpen for sent.

Les også: FN: Flere fremmedkrigere vender hjem – kan utføre angrep

Båt med 300 kantret

På havnen i Sicilia står kommunikasjonsdelegat i Røde Kors, Caroline Haga. Hun forteller til Reuters at seks kropper ble hentet ut av vannet i havnebassenget etter at båten de satt i kantret.

De var fra Syria – to små jenter og fire voksne. Totalt satt 300 flyktninger i den overfylte båten.

– Alle ble kastet i vannet. Jeg så en av dem forsøke å holde sine to barn over vannet mens kona desperat forsøkte å holde seg flytende.

Les også: Flyktninger bosettes i rekordantall

Dystre prognoser

FNs høykommisær for flyktninger melder at 3.156 flyktninger har mistet livet eller antatt omkommet på ferden over Middelhavet så langt i år, en økning på rundt 50 prosent fra fjoråret. I fjor endte disse tallene på minst 3.770.

Med fire måneder igjen av året, tilsier prognoser at 2016 kan komme til å bli det dødeligste året så langt for Middelhavets flyktninger.

Personvernpolicy