Student (19) overrasket syk mor med besøk på bursdagen – ble skutt og drept på trappen

Politiet i Chicago mener gjengmedlemmer kan stå bak drapet på 19 år gamle Arshell Dennis. – Å drepe en tilfeldig person er et innvielsesrituale for gjengene, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På trappen foran huset til familien ble Arshell Dennis III (19) skutt og drept natt til søndag i det politiet etterforsker som et umotivert og tilfeldig drap.

Dennis, som til daglig studerte journalistikk i New York, var på overraskelsesbesøk hos sin syke mor i forbindelse med bursdagen hennes da drapet skjedde.

Les også: Våpen eller bil – dette tar flest liv i USA

Skulle tilbake samme dag

I en uttalelse forteller familien Dennis at de er i dyp sorg over tapet av sønnen, som av sine nærmeste ble kalt Trey.

– Tragisk nok skulle vi kjøre ham til flyplassen senere samme dag. Nå planlegger vi i stedet begravelsen hans. Trey var smart, morsom og lyset i livene våre, sier de etterlatte.

Familien har bedt om fred til å takle sønnens bortgang.

Les også: Mann funnet skyldig i ti drap i USA

Sønn av politimann

Rapporter fra politiet sier at Dennis og en venn satt og pratet på trappen utenfor huset da en tilfeldig mann nærmet seg og løsnet skudd. En nabo forteller at hun hørte seks skudd bli avfyrt rundt midnatt.

19-åringen ble erklært død kort tid etter at han ble innlagt ved Mary Hospital. Vennen ligger fortsatt hardt skadd på sykehuset.

Den drepte var sønn av politikonstabel Arshell (Chico) Dennis Jr. En nær venn og kollega i politiet, Eddie Johnson, sier at han snakket med faren til den drepte søndag morgen. Han forteller om en mann i dyp sorg.

– Arshell var en flott sønn. Foreldrene var veldig stolte av ham. Vi i politiet i Chicago plikter å finne de ansvarlige så vi kan gi familien Dennis en mulighet til å komme seg videre, sier Johnson.

Les også: Nær 6000 drept av håndvåpen i USA i år

Bestefars bønn

Politiet mener voldelige gjenger kan stå bak drapet på Dennis. Én teori er at drapsmannen forvekslet ham med en annen, men det kan også dreie seg om et innvielsesrituale hvor et nytt medlem blir utfordret til å drepe en tilfeldig person.

– Det er ingenting i den dreptes bakgrunn som tilsier at han var involvert i gjengmiljøet. Ingen av de to som ble skutt hadde noe på rullebladet, sier talsmann for politiet i Chicago, Anthony Guglielmi.

Naboer bifaller Guglielmis beskrivelse av Dennis, og betegner ham som en hardtarbeidende og smart ung mann som holdt seg lang unna kriminelle miljøer.

Les også: 36 skutt og drept daglig i USA i 2015

Politiet har ingen beskrivelse av drapsmannen, men planlegger å snakke med den skutte 20-åringen når tilstanden hans er stabil.

Den dreptes bestefar, Arshell Dennis Sr., kommer i The Chicago Tribune med en bønn om at de utallige meningsløse skytingene i byen vil stoppe.

– Han var en skjønn ung mann, full av godsinnet tøys og latter. Tapet av ham smerter voldsomt, sier bestefaren.

Så langt i år er 436 personer skutt og drept i Chicago melder avisen.

Personvernpolicy