Fengsel i USA nektet å gi innsatt bukser

Kvinne måtte møte bukseløs i retten. Dommeren trodde ikke sine egne øyne: – Er dette ment seriøst?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk kvinne møtte opp til høring i retten i Louiville, Kentucky fredag morgen i en t-skjorte og en liten stoffshorts. De samme klærne hun hadde på seg da hun ble arrestert fem dager tidligere.

Kvinnens advokat kunne fortelle dommer Amber Wolf at fengselet Metro Corrections hadde nektet å gi kvinnen bukser og kvinnelige hygieneprodukter.

– Ikke noe bukser? spør Wolf.

– Jeg kom inn med disse klærne på søndag, svarer kvinnen.

– Unnskyld meg? Det er forferdelig. Er dette seriøst?

Dommeren ringer ummidelbart til fengselsdirektør Mark Bolton og spør hvorfor det står en innsatt foran henne uten bukser.

Les også: Fengselsinnsatt frykter for sikkerheten

Var ikke fenglset lenge nok

En talsperson fra fengselet sier i en uttalelse at kvinnen, som satt i varetekt, ikke fikk utdelt fengelsuniform eller bukser fordi hun hadde vært fengslet i for kort tid, ifølge lokalavisen WDRB.

– Dette er ganske standard når personer blir arrestert. De beholder klærne de blir arrestert i. I hvert fall de første 72 timene, sier talsperson Steve Durham, ifølge WDRB.

Les også: Bussjåfør diktet opp ran, dømt til 15 dagers fengsel

– Burde gitt kvinnen bukser

Fengselet medgir imidlertid at de burde gjort et unntak for kvinnen, gitt antrekket hun ble arrestert i. De skal nå undersøke nærmere hvorfor kvinnens forespørsler om en bukse ikke ble godtatt i løpet av de fem dagene hun satt i fengsel.

Kvinnen ble arrestert for å ha hoppet av et avledningsprogram hun ble dømt til å gjennomføre etter å ha blitt tatt i nasking fra butikk, ifølge WDRB.

Dommer Amber Wolf sa kvinnen ikke burde vært i fengsel i det hele tatt, ettersom hun ikke hadde noen andre tiltaler mot seg.

Hun ga kvinnen en bot på 100 dollar og nektet å la henne forlate rettssalen før hun fikk tildelt en bukse.

Les også: Dømt til å ta kurs om ruskjøring – møtte opp med 1,26 i promille

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus