EU-topp bytter rolle:

Tidligere EU-president José Manuel Barroso til toppjobb i Goldman Sachs

FRA EU TIL FINANS: Daværende kommisjonspresident holdt sin site tale 21. oktober 2014.
FRA EU TIL FINANS: Daværende kommisjonspresident holdt sin site tale 21. oktober 2014. Foto: Patrick Seeger / EPA/NTB scanpix

Det multinasjonale finansselskapet Goldman Sachs kunngjorde fredag at Barroso blir leder og rådgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge har skeptiske frivillige organisasjoner i EU anklaget EU-systemet for «svingdørs-problematikk», at ledere i lobby- og andre selskaper får toppjobber i EU - og omvendt.

Nå har mannen som var EU-kommisjonens president fra 2004 til 2014 blitt utnevnt til en toppjobb hos den multinasjonale finansgiganten Goldman Sachs.

– Hans perspektiver, dømmekraft og råd vil gi stor verdi til vårt styre, selskap, aksjonærer og ansatte, sa Goldman Sachs International fredag.

Goldman Sachs vil blant annet få råd fra Barroso om hvordan de skal håndtere britisk utmelding fra EU, og hvilke virkninger det skal ha for plasseringen i Londons finanssentrum.

Goldman Sachs har kontorer i alle viktige finanssentra i verden.

Les også: EU raser fra 1. til 3.-plass i verden

Selskapet har for tiden trøbbel med et søksmål fra libyske myndigheter i forbindelse med selskapets rådgivning under finanskrisen i 2008.

Goldman Sachs er også kjent for å ha hjulpet Hellas tilå framstille sin økonomi så positivt at de fikk bli medlemmer i EUs økonomiske og monetære union og få bruke euro som sin valuta, uten at realitetene kom på bordet.

Den gang var Mario Draghi, som nå er sjef i EUs sentralbank ECB, i Goldman Sachs sin ledelse.

Les også: IMF: Brexit svekker vekst i eurosonen fra 1,6 til 1,4 prosent

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus