Narve Gilje Nordås tok en pause: – Kostet en god del

Det gikk ikke som planlagt for Gilje Nordås under EM i Roma. Her etter å forsøket på 1500 meter.
Det gikk ikke som planlagt for Gilje Nordås under EM i Roma. Her etter å forsøket på 1500 meter. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor TV 2 forklarer Nordås seg om EM-fiaskoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble et skuffende EM i Roma for Narve Gilje Nordås i juni. 25-åringen kom seg ikke videre fra forsøket på 1500 meter. På 5000-meteren endte han på en 11. plass.

Etter planen skulle Nordås reise til St. Moritz i Sveits på høydeopphold etter EM. Dette ble droppet for å gjøre en skikkelig helsesjekk i Norge.

Overfor TV 2 sier Nordås at det ikke ble funnet konkrete forklaringer på den dårlige EM-formen gjennom prøver.

– Vi fant ingen mangler eller andre årsaker, og konkluderte med at hovedårsaken var at jeg gikk inn i EM uten overskudd mentalt og fysisk. Jeg stilte rett og slett opp med tomt batteri.

– Kostet mer enn det jeg skulle tro

Samtidig som 25-åringen fikk EM-nedturen gransket tok han en pause fra pressen.

– Jeg merket det at det media-greiene kostet en god del, og kostet mer enn det jeg skulle tro. Jeg hadde behov for å trekke meg tilbake og fokusere på treningen, sier Nordås til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han omtaler det som «godt» å ta avstand fra mediekjøret.

Se video: Her gikk det galt under EM

Tilbake i NM

Sammen med Jakob Asserson Ingebrigtsen la Nordås resten av feltet bak seg mot slutten av 5000-meteren under NM sist helg.

Nordås måtte imidlertid se seg slått av den nybakte pappaen fra Sandnes.

– Det var veldig kjekt og oppløftende. Etter et miserabelt EM var det godt å kjenne at det svarte godt og bedre enn forventet. Det vard e siste 80 meterne det røk, men jeg tror det kostet en del å dra de første 4000 meterne. Nå fikk jeg trent hodet, sa Nordås til NRK etter løpet.