Emosjonell Nadal utslått i Madrid – spøkte med utsatt pensjonisttilværelse

Rafael Nadal ble hyllet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Rafael Nadal ble hyllet. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tsjekkiske Jiri Lehecka knuste hjemmefansens hjerter da han tirsdag sendte Rafael Nadal hodestups av Madrid Open. Det var den spanske tennislegendens avskjed med turneringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

30.-seedede Lehecka beseiret Nadal med sifrene 7-5, 6-4. Dermed hindret han Nadal i å bli den første tennisspilleren i historien som når 100 Masters 1000-kvartfinaler.

Tirsdagens tap var Nadals første siden 2016 på grus for en spiller rangert utenfor topp 20. Det markerte i tillegg slutten på hans enorme merittliste i turneringen på hjemmebane. Nadal har løftet seierstrofeet fem ganger.

– Jeg er bare glad. Dette har vært en veldig spesiell uke for meg, veldig positiv og veldig emosjonell. Jeg fikk muligheten til å spille en siste gang på denne banen, sa spanjolen.

Deretter slo han an en humoristisk tone.

– Det var en spøk, for jeg kommer tilbake neste år, gliste tennisstjernen.

Nadal har ikke bestemt nøyaktig når han skal legge opp denne sesongen, men starten på veteranens pensjonisttilværelse nærmer seg med stormskritt. Tallrike skadeproblemer har hemmet ham de siste to årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter tirsdagens kamp ble det avholdt en spesiell seremoni. Bannere med ordene «Gracias Rafa» og årene han har vunnet Madrid-turneringen omkranset banen.

– Det dere har gitt meg her er en gave. Jeg var heldig som barn som kunne gjøre det jeg elsket. Jeg føler meg superheldig som har levd det livet jeg har levd, jeg kunne ikke bedt om noe mer, sa en emosjonell Nadal.