Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

Vålerenga gikk nok en gang på snørra på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Vålerenga gikk nok en gang på snørra på hjemmebane. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

– Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng.

I kjent Vålerenga-stil kom de tidlig under på hjemmebane da Bassekou Diabaté sendte gjestene i føringen etter seks minutter.

– Til de som har lagt den voodoo-forbannelsen over Intility: Det holder nå. De har fått nok nå. Nå har de hatt så mye uflaks på hjemmebanen sin at jeg aldri har sett på maken, sa Yaw Amankwah halvveis ut i omgangen i TV 2s FotballXtra-studio.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror de går ut på Intility med en dårlig magefølelse, for alt som har kunnet gå imot dem, har gått imot dem, la han til.

Amankwah var ikke alene om å ha den følelsen.

– De er forhekset, istemte Jon Hartvig Børrestad.

Utligning

Og det kunne nesten virke som noen hadde hørt TV 2-eksperten, for bare noen minutter senere stanget Mees Rijks inn et innlegg fra Henrik Bjørdal.

– Det var en bra crosser, og jeg plasserte meg bra, så da kunne jeg heade den inn, sa Rijks til TV 2 i pausen.

Bjørdal var også fryktelig nære å sende blåtrøyene opp i ledelsen tidlig i andre omgang, men headingen hans gikk i tverrliggeren.

– Marerittminutt

Men Vålerenga hadde som vanlig marginene mot seg, og etter en times spill sendte Pedersen gjestene i ledelsen igjen på en corner.

– Det er så mot spillets gang som du får det. Forhekselsen på Intility lever videre, sa Amankwah.

Og det var som om eksperten manet de ytre kreftene mot Vålerenga, for bare to minutter senere styrte Kaspersen ballen i mål igjen.

– Det er et marerittminutt for Vålerenga, sa Børrestad.