Bekreftet: Mikkel Hansen runder av håndballkarrieren med OL i Paris

Mikkel Hansen i kjent stil som hærfører for Danmarks håndballandslag. Bildet er fra OL-kvalifiseringen i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB
Mikkel Hansen i kjent stil som hærfører for Danmarks håndballandslag. Bildet er fra OL-kvalifiseringen i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En levende dansk håndballegende takker snart for seg. Mikkel Hansen (36) bekrefter at han er inne i sin siste sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hansen kom med opplysningen på en pressekonferanse i regi av klubblaget Aalborg onsdag ettermiddag. Karrierepunktumet setter han med landslaget i OL i Paris til sommeren.

– Jeg vil veldig gjerne til OL i Paris, sa Hansen som var tydelig preget under onsdagens seanse.

– Det vil bety mye å avslutte karrieren med OL i min andre hjemby, sa Hansen.

Hansen er for tiden skadd, og det er ikke helt avklart om han blir klar til sluttspillet i dansk håndball. Aalborg starter mot Ribe-Esbjerg til helgen.

36-åringen vendte hjem til Danmark og Aalborg sommeren 2022 etter ti år som proff i Paris Saint-Germain. I den franske hovedstaden ble han en av verdens beste håndballspillere, og han herjet for både klubb- og landslag i en årrekke.

De siste to årene har skader og stress-symptomer preget Hansens karriere. Dermed har spørsmålet om når han skal legge opp kommet stadig hyppigere. I forkant av EM i januar var han ærlig på at mesterskapet muligens kunne bli hans siste med Danmark.

Ringen sluttes derimot når han gjør retur til sin gamle hjemby og skal forsøke å skyte danskene til OL-gull i Paris. Danmark og Hansen vant OL i 2016 og tok sølv i Tokyo for tre år siden.