Fiaskorenn fjernet fra neste sesongs alpinkalender

Aleksander Aamodt Kilde, Mikaela Shiffrin og resten av verdenscupsirkuset i alpin skal ikke kjøre i Zermatt/Cervinia neste sesong. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.
Aleksander Aamodt Kilde, Mikaela Shiffrin og resten av verdenscupsirkuset i alpin skal ikke kjøre i Zermatt/Cervinia neste sesong. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har bestemt å ta bort alpinistenes fartsrenn i Zermatt/Cervinia neste sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver forbundet i en pressemelding.

«Etter en grundig konsultasjon med utøverne, deres lag og andre interessenter som er involvert i arrangementet, er det blitt enighet mellom FIS, Det sveitsiske- og italienske skiforbundet om å ikke inkludere Zermatt/Cervinia i neste sesongs verdenscupkalender», heter det i meldingen.

Rennene som skulle ha start på den sveitsiske siden av Matterhorn, og som skulle avsluttes i italienske Cervinia, ble for første gang satt på rennprogrammet i 2022/23-sesongen, men har aldri blitt gjennomført.

Forrige sesong var der dårlige snøforhold som var skylden til avlysningen, mens det var et massivt snøfall og mye vind som satte en stopper for fartsrennene denne sesongen.

Rennene i Zermatt-Cervinia skulle ha den nest største pengepremien i verdenscupen. Vinneren av hvert renn skulle få 60.000 sveitserfranc, tilsvarende 745.000 kroner. Bare Kitzbühel kan skilte med større premier.