Højlund med historisk målrush i Manchester Uniteds fjerde strake ligaseier

Rasmus Højlund scoret to kjappe mål i Manchester Uniteds seier over Luton. Foto: Ian Walton / AP / NTB Foto: NTB

Rasmus Højlund (21) ble tidenes yngste Premier League-spiller til å score i seks kamper på rad da Manchester United slet seg til 2-1 borte mot Luton.

Dansken satte milepælen allerede etter 37 sekunders spill på Kenilworth Road. I forkant utnyttet Højlund en svær Luton-brøler, og seks minutter senere doblet samme mann Uniteds ledelse ved å bryste inn en avslutning fra Alejandro Garnacho.

Inntil søndag var Joe Willocks PL-historiens yngste til å finne nettmaskene i seks kamper på rad. Han gjorde det for Newcastle i en alder av 21 år og 272 dager. Højlund senket rekorden med 258 dager.

Manchester United kjørte Luton hardt i åpningen, men som så ofte før mistet laget grepet etter et billig baklengsmål. Carlton Morris stanget inn 1-2, og den neste halvtimen var det vertene som dikterte kampen.

Bortelaget spilte seg ofte i trøbbel og pådro seg flere frispark. Rett før pause forsvant Uniteds venstreback Luke Shaw ut, og i pausen ble også Harry Maguire og Casemiro tatt av.

Shaw var usikker før kampen, og han virket ikke helt skarp i omgangen han spilte.

Etter pause fikk Manchester United bedre kontroll og kom til svært mange kontringsmuligheter. Højlund fikk blant annet en stor sjanse til å skaffe seg sitt første hattrick i England.

United står med fire strake seirer i ligaen og legger press på Tottenham og Aston Villa foran seg på tabellen. Ligasekseren er nå tre poeng bak førstnevnte.

Luton ligger fjerde sist og er ett poeng over nedrykksstreken.