Tidligere Haaland-partner har kjøpt nytt privatfly – koster mellom 50 og 70 millioner

Erling Braut Haaland har skaffet seg nytt privatfly. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse via AP / NTB
Erling Braut Haaland har skaffet seg nytt privatfly. Foto: Fabio Ferrari / LaPresse via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Korrigering kl. 13.20 torsdag 1. februar 2024: I denne saken, fra NTB basert på en artikkel i Finansavisen, het det opprinnelig at Haaland hadde kjøpt et privatfly. Dette medfører ikke riktighet. Det riktige er at hans tidligere flypartner har kjøpt et fly. Erling Haaland har solgt seg ut av det angjeldende selskapet.

Avisen forteller at Haalands tidligere selskap, Sola M600, har kjøpt et fly av typen Pilatus PC-12. Flyet beskrives som «luftens Swiss army knife» og er utstyrt med seks businessklasseseter.

– I Assistair liker vi å sammenligne flyet med en Mercedes Geländewagen AMG63. Det har en luksuriøs kabin designet av BMW og en topp moderne cockpit. Flyet er perfekt for familier eller forretningsfolk, sier flymegler Carl-Christian Gunnestad til Finansavisen.

Haaland hadde tidligere et privatfly av typen Piper M600, som ble solgt på slutten av fjoråret. Haaland og hans far, Alfie Haaland, eide tidligere 37,5 prosent av selskapet Sola M600.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye flyet er en 2014-modell og har en pris på mellom 50 og 70 millioner kroner, avhengig av utstyr og konfigurasjon.

– Det er veldig fordelaktig med et turbopropellfly på kortbanenettet. Med et lavt miljøavtrykk kan en PC-12 lande på over 21.000 flyplasser i verden, sier Gunnestad.

Haaland har ofte reist i privatfly til Norge i forbindelse med landslagsoppdrag for å få en mer komfortabel og lettvint reise.