Therese Johaugs brutale beskjed: «Ingvild, nå er du for tynn»

Ingvild Flugstad Østberg sier til programleder Anne Lindmo at det ikke er farlig å si at man har en spiseforstyrrelse.
Ingvild Flugstad Østberg sier til programleder Anne Lindmo at det ikke er farlig å si at man har en spiseforstyrrelse. Foto: Julia Naglestad / NRK

Ingvild Flugstad Østberg snakker ut på Lindmo på NRK.

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg (32) fikk i flere omganger startnekt på grunn av helsen, før hun endelig var tilbake denne sesongen.

Nå snakker hun ut om opp om bakgrunnen for startnekt, og hvordan hun har klart å komme seg på rett kjøl. Hun forteller også om ordene fra lagvenninne Therese Johaug.

– Hun var en av dem som tydelig sa «Ingvild, nå er du for tynn», sier hun som gjest på Lindmo, som sendes på NRK1 fredag kveld

Det var spiseutfordringer som førte til at hun høsten 2019 fikk startnekt ettersom hun ikke oppfylte kravene til den obligatoriske helseattesten.

– Nære venninner

Budskapet fra Therese Johaug ble fortsatt av videre argumentasjon, skriver NRK:

«Slik du er nå, er du ikke verdens beste skiløper. Du må spise bedre og mer».

– Vi kjenner hverandre godt. Hun vet hun kan si hva som helst til meg, selv om det sårer og jeg gråter, forteller Østberg til Lindmo.

Therese Johaug er glad for at hun sa fra.

– Vi er jo nære venninner, og jeg hadde prøvd å si det før. Men denne gangen var jeg ganske tydelig, forteller Johaug, som nå er langrennsekspert for NRK.

God comeback-sesong

Comebacket har vært en suksess for Ingvild Flugstad Østberg, og treneren Pål Gunnar Mikkelsplass, som hun har «arvet» fra Therese Johaug.

Hun innkasserte to pallplasser i verdenscupen, et sølv og en bronse.

Under VM i Planica i Slovenia tok hun 2. mars sitt fjerde internasjonale mesterskapsgull på stafetten.