Carl Lewis etter amerikansk fiasko: – Total flause

Cravon Gillespie fortviler etter at USA ble slått ut i kvalifiseringen på 4 x 100 meter.
Cravon Gillespie fortviler etter at USA ble slått ut i kvalifiseringen på 4 x 100 meter. Foto: Fransicso Seco / AP / NTB

En av tidenes sprintere strør salt i såret etter USAs pinlige semifinaleexit under OL. 

USAs friidrettsstjerner har ikke levd opp til forventningene så langt i OL i Tokyo. Torsdag kom et nytt tilbakeslag da stafettlaget på 4 x 100 meter menn ble utslått.

Trayvon Bromell, Fred Kerley, Ronnie Baker og Cravon Gillespie ble bare nummer seks i sitt kvalifiseringsheat på 38,10, skriver NTB. Det holdt ikke til finaleplass. Den siste plassen på tid gikk på 38,08.

TV-Guiden: Dette skjer i OL i dag

– Total flause

Carl Lewis, som har ni OL-gull og ett sølv, er ikke nådig i sin kritikk av de amerikanske mennenes stafettinnsaten under OL i Tokyo. Foto: Juan Carlos Ulate / Reuters/NTB
Carl Lewis, som har ni OL-gull og ett sølv, er ikke nådig i sin kritikk av de amerikanske mennenes stafettinnsaten under OL i Tokyo. Foto: Juan Carlos Ulate / Reuters/NTB

«Det amerikanske laget gjorde alt feil i mennenes stafett», tvitret sprintlegenden Carl Lewis om den amerikanske prestasjonen.

«Vekslingsrutinen er feil, etappevalgene er feil, og det er tydelig at det ikke er noe lederskap. Det er en total flause og fullstendig uakseptabelt», skrev 60-åringen, som selv var med å ta OL-gull på 4 x 100 meter to ganger, i tillegg til sju andre OL-gull på 100-meter, 200-meter og lengdehopp.

– Vi gjorde ikke jobben

USA er blitt diskvalifisert i stafettkvalifiseringer flere ganger, men har aldri før gått glipp av en OL-finale fordi tiden ikke har vært god nok. En dårlig veksling mellom Kerley og Baker ødela mye torsdag.

– Vi gjorde ikke jobben, enkelt og greit. Det er ingen unnskyldning, sa Kerley, som er den eneste i stafettkvartetten som reiser hjem med medalje. Han tok sølv på 100 meter.

De seks amerikanske kvinnesprinterne fikk bare en bronse individuelt, men de er iallfall finaleklare på 4 x 100 meter.

Personvernpolicy