Anders Mol og Christian Sørum reagerer på OL-dekningen: – Litt katastrofe

<p>Anders Mol og Christian Sørum i aksjon under OL. </p>
Anders Mol og Christian Sørum i aksjon under OL.  Foto: NTB

De norske sandvolleyball-stjernene Anders Mol og Christian Sørum misliker at OL-kampene deres ikke lenger sendes på lineær-TV i Norge. 

Mol og makker Christian Sørum er klar for semifinale i Tokyo-OL etter at de natt til onsdag slo russiske Konstantin Semenov og Ilja Lesjuko i strake sett 21-17, 21-19.

Men kvartfinalen ble ikke sendt på lineær-TV i Norge. Det gjør heller ikke semifinalen eller finalen. Discovery, som har rettighetene til OL, bestemte etter gruppespillet seg for å kun sende de resterende sandvolleyballkampene på deres strømmetjeneste Discovery+.

– Veldig synd

Det er litt katastrofe egentlig. Jeg vet ikke om det handler om penger, men jeg synes det er veldig synd at det ikke finnes på lineær-TV hjemme i de norske stuer. Det er lenge siden det har vært sandvolleyball på et slikt nivå på TV. Det er en utrolig spennende sport, og det er nerve i kampen her hele tiden. Jeg tror folk kunne ha blitt hektet på det, sier Anders Mol til VG.

TV-Guiden: Dette skjer i OL i dag

Sørum liker heller ikke at kampene deres ikke sendes på lineær-TV i hjemlandet.

– Det er synd. Det er kjekt at det norske folk følger med. Jeg har ikke fått det med meg. Jeg skulle gjerne ønske at det norske folk fikk se kampene våre. Det er stas. Det er gøy at de følger med hjemme, sier han til VG.

Discovery: – Potensial til å nå ut til like mange seere

Overfor TV 2 forklarer operativ leder i Discovery Norge, Espen Skoland, beslutningen.

– Først og fremst, gratulerer så mye til Mol og Sørum for den bragden de leverte i Tokyo i natt. Vi skal dekke sandvolleyball bredt for det norske folk. Vi har fulgt sporten bredt i sendingene våre gjennom hele OL, og også i Elvestads OL før lekene. Alle de innledende kampene er blitt sendt på TVNorge, og nå har vi valgt å legge resten av kampene på Discovery+. Der ligger de helt gratis, med potensial til å nå ut til like mange seere, og vi vil fortsette å dekke sporten og det norske laget bredt gjennom studioflatene så lenge de er med, sier han til kanalen.

Mol og Sørum spiller semifinale torsdag ettermiddag norsk tid mot Latvia.

En eventuell finale spilles lørdag.

Personvernpolicy