Halvor Egner Granerud har testet positivt for coronaviruset

<p>Halvor Egner Granerud har fått påvist coronasmitte. </p>
Halvor Egner Granerud har fått påvist coronasmitte.  Foto: NTB

Hopplandslaget fikk onsdag morgen beskjed om at Halvor Egner Granerud har avgitt positiv coronatest. Dermed er VM over for 24-åringen. 

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag morgen.

– Jeg er veldig trist, men føler meg helt ok med lettere symptomer, sier Granerud i en uttalelse.

Den positive coronaprøven betyr at onsdagens planlagte pressetreff avlyses.

I et innlegg på Instagram skriver 24-åringen at hans VM er over.

– Dette betyr åpenbart at mitt verdensmesterskap er over, og det er synd, men sånn er livet noen ganger. Og det viktigste nå er å bli frisk igjen, heter det der.

Til NRK opplyser faren Svein Granerud at sønnen fikk positivt svar på en hurtigtest tirsdag, og at den påfølgende PCR-testen kom tilbake med samme utfall onsdag.

Milde symptomer

På Instagram bekrefter 24-åringen at han har milde symptomer.

– Jeg føler meg litt dårlig, men har det bra. For meg viser dette hvor viktig det er å være forsiktig, og føler at jeg har gjort alt jeg kan for å unngå en infeksjon, men likevel skjedde dette, skriver idrettsstjernen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen opplyser at ingen i den norske hoppleiren er å anse som nærkontakter til Granerud. Ingen er dermed i karantene.

– Det er ingen i vårt system som regnes som første nærkontakter, og som sånn sett må i karantene, sa Bråthen på et digitalt pressetreff.

Granerud skal i utgangspunktet hoppe kvalifisering i den store Schattenbergbakken torsdag kveld. Fredag står så det individuelle rennet på programmet.

I utgangspunktet var Granerud storfavoritt i i det individuelle rennet i storbakken.

Arrangørene i Oberstdorf har lagt opp til et strengt testregime for alle som er involvert i VM-arrangementet. Involverte må avgi hyppige coronatester med en kombinasjon av PCR- og antigen-tester.

Hver enkelt utøver vil bli testet opp mot ti ganger i løpet av periode.

20.000 tester

Totalt er det anslått at det vil bli gjennomført rundt 20.000 tester i løpet av mesterskapet.

24-åringen Granerud har hatt en fenomenal sesong i hoppbakken. 11 verdenscupseirer var fasiten før inngangen til Oberstdorf-VM. Det er tangering av Roar Ljøkelsøys norske rekord.

Den lange rekken av seirer gjorde Asker-løperen til det store navnet i internasjonal hoppsport foran sesongens store høydepunkt i Tyskland.

Granerud innledet mesterskapet i Tyskland med fjerdeplass i normalbakkerennet. Deretter bidro han til norsk sølv i den blandede lagkonkurransen. Det var 24-åringens første medalje i VM-sammenheng.

Personvernpolicy