Frida Karlsson om Kallas coronasmitte: – Sjokkert

<p>Frida Karlsson sier hun ble sjokkert etter at hun fikk høre at lagvenninnen Charlotte Kalla testet positivt på coronaviruset. </p>
Frida Karlsson sier hun ble sjokkert etter at hun fikk høre at lagvenninnen Charlotte Kalla testet positivt på coronaviruset.  Foto: NTB

Det er usikkert om Charlotte Kalla stiller til start under verdenscupåpningen i langrenn etter å ha avlagt en positiv coronaprøve. Lagvenninnene tok beskjeden tungt. 

Forrige uke ble det kjent at den svenske skistjernen Charlotte Kalla har fått påvist coronaviruset. 33-åringen er nå i isolasjon.

– Jeg har det bedre i dag og er fortsatt optimistisk med tanke på å bli frisk raskt, sa Kalla i en uttalelse.

Langrennssesongen er kun uker unna, og det svenske landslaget gjør nå de siste forberedelsene uten deres mest meriterte utøver på plass.

Sveriges landslagslege, Per Andersson, sier til den svenske avisen Expressen at Kalla ikke har feber lenger og er på bedringens vei. Likevel er det usikkert når man kan forvente å se Kalla i skisporet kommende vinter, ifølge legen.

Lagvenninnene tok beskjeden om Kallas positive coronatest tungt.

Jeg ble litt sjokkert. Plutselig føltes det som om alt kom mye nærmere meg selv, sier Frida Karlsson, ifølge Expressen.

Ebba Andersson beskriver beskjeden som «uvirkelig».

– Det ble så merkbart når man kom så nært. Det kunne like gjerne vært meg selv eller noen andre i troppen som ble rammet, sier hun til Expressen.

Verdenscupen i langrenn starter som vanlig i finske Ruka. Der skal det gås tre renn mellom 27. og 29. november.

Personvernpolicy