Broren til Domracheva skal ha blitt pågrepet

<p>Broren til skiskytteren Darya Domracheva ble pågrepet under en demonstrasjon i Hbiterussland. Domracheva er kona til den norske skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen.</p>
Broren til skiskytteren Darya Domracheva ble pågrepet under en demonstrasjon i Hbiterussland. Domracheva er kona til den norske skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Broren til skiskytterprofil Darya Domracheva skal i helgen ha blitt pågrepet i Hviterussland. Han er siktet for å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner.

Helt siden Hviterusslands autoritære president Aleksandr Lukasjenko ble gjenvalgt 9. august, har det pågått demonstrasjoner i landet.

Lukasjenko fikk 80 prosent av stemmene, men opposisjonen er overbevist om at det dreier seg om valgfusk.

Tusenvis har derfor gått ut i gatene for å demonstrere mot valget. Søndag var niende helg på rad med demonstrasjoner. Ifølge menneskerettsorganisasjonen Viasna ble over 700 personer pågrepet i hovedstaden Minsk.

– Begynte å slå meg

Nikita Domratsjev skal være en av de mange som ble pågrepet. Han er broren til tidligere skiskytter Darja Domratsjeva, som er gift med skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen.

I et intervju med Tut sier Nikita Domratsjev at han ble pågrepet da han syklet på vei hjem til sin mor. Ifølge nettstedet skal Domratsjev ha sett skrikende politistyrker komme løpende mot ham.

– Jeg ble redd og snudde, men rundt hjørnet på bygningen møtte jeg en annen gruppe offiserer. De dyttet meg av sykkelen og uten å forklare hvorfor, begynte de å slå meg, sier han.

Det var Dagbladet som først omtalte saken i Norge.

Nettstedet Tut har publisert en video av den brutale pågripelsen.

Ble løslatt

Domratsjev skal ha blitt pågrepet og ført til en politistasjon. Der skal han ha fått beskjed om å skrive under på et dokument.

– Der skrev de at jeg hadde deltatt i en ulovlig demonstrasjon. Jeg følte meg så dårlig, hadde vondt i hodet, så jeg bestred det ikke og signerte, sier han til Tut.

Kort tid etter skal Domratsjev ha blitt løslatt, men han er ikke kjent med når han må møte i retten for det angivelige lovbruddet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden