Haaland dro på ferie, ikke til Manchester

<p>Erling Braut Haaland er ettertraktet. Flere storklubber har meldt sin interesse for nordmannen.</p>
Erling Braut Haaland er ettertraktet. Flere storklubber har meldt sin interesse for nordmannen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ryktene om Erling Braut Haaland tok helt av fredag. 19-åringen ble rapportert innsjekket på et fly til Manchester, men dit dro han aldri. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere aviser meldte fredag at Salzburgs nye stjerneskudd gikk om bord i et Norwegian-fly med kurs for Manchester.

Men Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær smilte lurt da han fikk flere spørsmål om Haalands bevegelser på sin ukentlige pressekonferanse.

– Jeg tror ærlig talt ikke han er på vei hit, i hvert fall ikke til meg. Jeg kjenner gutten, han skal på ferie, sa Solskjær.

Han kommenterte spekulasjonene om en snarlig overgang for Salzburg-spilleren på denne måten:

– Jeg kan ikke spekulere på andre klubbers spillere, sa Solskjær.

Det var ferie

Stavanger Aftenblad skrev fredag at avisen hadde kilder på at Erling Braut Haaland og faren Alf-Inge Håland dro sammen til Manchester fra Sola fredag morgen med et Norwegian-fly. Også en journalist fra Nettavisen rapporterte at Haaland var observert på Sola fredag morgen.

Men så viste det seg at Haaland slett ikke skulle til Manchester, ikke engang på ferie. VG gjenga et bilde av tidligere Fredrikstad-keeper Stein Chingen Haugan sammen med Haaland som skal være tatt på Kastrup utenfor København fredag ved 12-tiden

En talsperson for Salzburg sa til Nettavisen omtrent samtidig at klubben hadde sendt sine spillere på ferie, men at han ikke visste hva Haaland hadde planer om.

Samtaler med flere

Haaland har de siste dagene hatt samtaler med både Leipzig og Borussia Dortmund. Fredag for en uke siden var Ole Gunnar Solskjær i Salzburg for en prat med Haaland, som har tatt Fotball-Europa med storm denne sesongen.

En Haaland-overgang er spekulert å kunne finne sted i løpet av de nærmeste dagene. Overgangsvinduet for kjøp og salg av spillere åpner offisielt 1. januar.

Spillselskapet Skybet har satt en svært lav odds (1,4) på at Haaland kommer til å signere for United. En avtale med Leipzig står til 4,5, mens et spill på at 19-åringen kommer til å inngå en kontrakt med Borussia Dortmund vil gi 6,5 ganger innsatsen.

Personvernpolicy