Magnus Carlsen ble avholdsmann: Så kom tidenes seiersrekke

<p>Magnus Carlsen har over 100 strake partier i langsjakk uten tap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix</p>
Magnus Carlsen har over 100 strake partier i langsjakk uten tap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I år har verdens beste sjakkspiller ikke drukket en eneste dråpe alkohol. Det har gitt sensasjonelle resultater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vil ikke si jeg har vært noe alkoholiker akkurat. Jeg har hatt lite forbruk. Litt i helgene, drikke med venner og sånn, men jeg fant ut at i år, hvis jeg skal reise så mye og spille så mye, hvis jeg skal ha energi til det, må jeg prioritere annerledes , forteller Carlsen i et intervju med NRK.

– Verdensener i sju år på rad

Den 28 år gamle sjakkspilleren har vært verdensener i over sju år på rad. I desember forsvarer han også VM-tittelen i lynsjakk.

Men selv for et unikum er det rom for forbedringer.

Etter å ha vunnet den ene turneringen etter den andre, fikk Carlsen problemer med motivasjonen. Det fikk 28-åringen til å gå i seg selv. Til slutt kom han frem til noen private justeringer i livsstilen, blant annet å avstå fra alkohol.

– Å ha det gøy uten å våkne i grøfta

– Jeg må si det har vært en suksess. Selv om jeg er blitt kjedeligere på fester. Det er moderasjon som er målet. Å kunne ha det gøy uten å våkne i grøfta, uten at det har skjedd, forteller Carlsen til NRK.

På sjakknettstedet lichess hadde Magnus Carlsen kallenavnet «DrDrunkenstein». Nå er det endret til «DrNykterstein».

VIDEO: Her blir Magnus Carlsen hyllet av Putin

Personvernpolicy