Ødegaard i strupen på Hegerberg

Video: Fotballspiller Martin Ødegaard tar et oppgjør med Ada Hegerberg på Instagram.

Martin Ødegaard tar et oppgjør med Ada Hegerberg etter at hun lot seg intervjue om landslagsnekten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ada Hegerberg snakker i magasinet Josimar ut om årsaken til at hun etter EM i 2017 sa nei til landslagsspill.

I intervjuet forteller Hegerberg blant annet at hun fikk mareritt av opplevelsene der.

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha, sier Hegerberg til Josimar.

Norges beste kvinnelige fotballspiller hevdet videre at hun og søsteren Andrine under samling fikk kjeft for å komme for seint til middag fordi de signerte autografer.

Aktuelt: Ada Hegerberg: – Jeg ble knekt psykisk av å spille på landslaget

– Kan finne på noe bedre

Nå får hun kritikk fra Real Madrid-spiller Martin Ødegaard. Han reagerer på at Hegerberg har latt seg intervjue om den nye omtalte landslagsnekten, samtidig som det kvinnelige landslaget gjør seg klar til VM.

Ada Hegerberg snakker i et intervju med bladet Josimar ut om hvorfor hun sa nei til landslagsspill. Foto: Balazs Czagany / AP
Ada Hegerberg snakker i et intervju med bladet Josimar ut om hvorfor hun sa nei til landslagsspill. Foto: Balazs Czagany / AP

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan gjøre), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet. De fortjener bedre, skriver Ødegaard i en post på Instagram.

Ødegaard mener timingen er skrekkelig.

– At du nå velger å gjøre et slikt intervju er totalt uforståelig. Timingen er skrekkelig, skriver han.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Les også: Ada Hegerberg giftet seg

– Det holder nå

Hegerberg synes treninger og arbeid før og etter kamper var for svakt og nevner mange tilsynelatende små ting som skapte misnøye og følelse av ikke å bli behandlet like godt som mennene.

Etter sitt landslagsnei sa hun at hun følte det ikke var «plass til henne» i landslaget.

– Valget om ikke å spille for Norge er ditt, men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå, skriver han.

(Saken fortsetter under bildet)

Assisterende landslagtrener Per Joar Hansen reagerer ikke på at Martin Ødegaard tar et oppgjør med Ada Hegerberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Assisterende landslagtrener Per Joar Hansen reagerer ikke på at Martin Ødegaard tar et oppgjør med Ada Hegerberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ytringsfrihet i Norge

Til VG sier assistenttrener for det norske herrelandslaget, Per Joar Hansen, at Ødegaard har rett til å uttale seg om saken.

– Rent spontant tenker jeg at det er ytringsfrihet i Norge, og da har han som alle andre lov til å uttale seg på de åpne kanalene som finnes, sier Hansen.

På spørsmål om det er smart, svarer han:

– Det vil jeg ikke kommentere, men han som privatperson har lov til å ytre seg på lik linje med alle andre. Men det er en sak han må stå for. Det er etter mitt syn bra at unge mennesker har sine egne meninger om ting, sier Hansen til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden