Meny

Åge Hareide: – Jeg hater ikke Thomas Myhre

I boken om Åge Hareide sier tidligere landslagskeeper Thomas Myhre at han «hater Åge Hareide». – Det får stå for hans regning, kontrer danskenes landslagssjef.

Under tirsdagens lansering av boken «Åge Hareide. Et fotballiv» sa Hareide at han «ikke hatet Thomas Myhre».

I boken omtaler forfatter Arild Stavrum den skjebnesvangre kampen mot Tyrkia i Frankfurt hvor Myhre gjorde to tabber. Det kostet Norge EM-plassen i 2008. På dette tidspunktet var Hareide landslagssjef.

Senere møttes de igjen i en profesjonell sammenheng. Da var Myhre keeper i Viking, mens Hareide var trener.

Myhre likte behandlingen fra Hareide dårlig etter en treningsleir i Spania i 2010. Keeperen hevder å ha blitt dopet ned og svindlet for en stor sum penger under treningsleiren. Saken ble senere henlagt av politiet.

– Uunngåelig å ikke ha med den

I boken skriver Stavrum at Myhre opplevde hendelsen under Spania-turen som «muligheten til å bli kvitt ham» fra den daværende Viking-trenerens side.

Åge Hareide instruerer Thomas Myhre og Brede Hangeland under en trening med landslaget i 2006. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

«Åge brukte alle midlene han hadde. Det var ekstremt kynisk. Jeg kom inn i trenergarderoben. Han sa: Hva er det du tror du gjør her inne? Nesten mobbing», sier Myhre i boken.

Det får stå for hans regning, sa Hareide under tirsdagens lansering.

På spørsmål om han føler for å ta igjen, svarer Hareide følgende:

– Nei, det gjør jeg ikke.

Under lanseringen påpekte Hareide at han var klar over at ytringene til Myhre ville bli med i boken.

– Det var uunngåelig å ikke ha med den. Det jeg kan si, er at Thomas Myhre er en god keeper. Men så gjorde han to store feil i en landskamp som ble veldig sentrale både for hans og min karriere, sa Hareide.

Populært