Meny

Russerne reagerer etter at en syk Petter Northug ble plassert på deres hotell

Petter Northug er rammet av omgangssyke. Foto: NTB scanpix

Norges Skiforbund tar kritikken fra den russiske langrennsleiren til etterretning og flytter Petter Northug til enda et nytt hotell i Val Senales.

Northug fikk omgangssyke natt til søndag og ble umiddelbart isolert og flyttet til et annet hotell enn resten av sprintlandslaget.

Det er litt overraskende at Norge flyttet han hit hvor vi bor. De vet at her holder Russland og Finland til, og i går kveld kom også Sveits med Dario Cologna. Dersom det er frykt for at Northug kan smitte andre så er jo dette rart. Det er nok av andre hoteller i dalen her, sier Russlands landslagstrener Markus Cramer til TV 2.

Den russiske landslagssjefen stusser også over at Northug ble flyttet til et hotell som ligger høyere i høyden enn der hvor den norske troppen er lokalisert.

Cramer viser til at en russisk løper, etter å ha blitt syk, ble flyttet ned fra 2000 til 600 meters høyde over havet.

Norges Skiforbund melder i en pressemelding mandag formiddag at Northug flyttes til et nytt hotell.

– Da Petter ble syk tok vi hensyn til at han fikk være på samme hotell som sine foreldre, samt muligheten for å raskt få han til annet sted.

Petter har vært helt isolert på eget rom. Jeg forstår at noen kan reagere på at det bor andre løpere på hotellet, og det beklager jeg. Vi tar hensyn til det og flytter han til et annet hotell så fort som mulig, sier Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget.

Northug skulle etter planen ha en felles pressekonferanse med norske medier tirsdag. Det er usikkert hva som skjer med den nå som trønderen er blitt syk.

Håper sykdommen er kortvarig

Da sprintlandslagstrener Monsen møtte pressen i Val Senales mandag, beskrev han langrennsstjernens form slik:

– Formen er grei. Han har så vidt begynt å få i seg mat, men det er ikke så mye mer enn det.

Monsen er usikker på når eleven kan være tilbake i trening.

– Det er vanskelig å si her og nå. Det våger jeg ikke spekulere i. Vi må bare se an, sa han og la til at Northug hadde gode treningsdager i Livigno før sykdommen slo til.

– Det er ikke gunstig for noen å få omgangssyke, men vi håper det er kortvarig og at han kommer til hektene igjen. Men det går nok noen dager, så får vi se, sa Monsen.

Turbulent oppkjøring

Det er ikke første gang Northug trøbler med sykdom i oppladningen til den kommende VM-sesongen. I september måtte 32-åringen droppe sprintsamlingen i Lillehammer på grunn av en forkjølelse.

Sykdommen gjorde at Northug mistet flere hardøkter. På sensommeren måtte han også ta en ufrivillig treningspause som følge av at han følte seg unormalt sliten etter et treningsopphold i Spania.

– Fysisk skulle jeg helst ha vært mye bedre nå. Jeg er nok litt på etterskudd. Samtidig har jeg vært i bra fysisk form de to siste årene på denne tiden, uten at det har hjulpet på vinteren. Nå må bruke tiden godt og holde meg sykdomsfri, sa Northug til NTB og andre norske medier for snart tre uker siden.

Northug skal ikke være blant løperne som allerede er forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i Finland i slutten av november. Dermed er veteranen trolig avhengig av å vise form på Beitostølen om tre uker for å få sjansen i Finland.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært