Steffen Iversen om Rosenborgs trener: – Han har ikke gjort noe

<p>Rosenborg-trener Rini Coolen.</p>
Rosenborg-trener Rini Coolen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den tidligere Rosenborg-spilleren ga tydelig uttrykk for hva han mener om jobben Rini Coolen har gjort som Rosenborg-trener i søndagens FotballXtra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg synes ikke han har gjort en overbevisende jobb. Han har ikke gjort noe med Rosenborg i det hele tatt. Kåre fikk ikke fortsette, og han hadde ikke gjort noen dårligere jobb enn Coolen. Jeg tviler på at han er hovedtrener neste sesong, sa Iversen under FotballXtra på TV 2 søndag kveld, ifølge Adresseavisen.

Coolen tok over som midlertidig Rosenborg-trener i juli etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken. Styreleder i klubben, Ivar Koteng, har uttalt at manglende utvikling var årsaken til at Ingebrigtsen måtte gå.

Nederlandske Coolen kom fra en stilling i akademiet til Rosenborg.

Koteng har også presisert at en permanent hovedtrener vil være på plass innen 1. desember.

Søndag spilte Rosenborg 0-0 borte mot Lillestrøm. Trønderne leder Eliteserien to poeng foran Brann, og lagene møtes kommende helg i Bergen til det som omtales som en «seriefinale».

Rosenborg har under Coolens ledelse gått til semifinale i cupen og kvalifisert seg til gruppespillet til Europa League.

Aktuelt: Både Bendtner og taxisjåfør tiltalt etter voldsepisode

– Ingen utvikling

Sportskommentator i Adresseavisen, Birger Løfaldli, skriver i en kommentar at det er «absolutt ingen fremgang å spore» for Rosenborg.

Rosenborgs Nicklas Bendtner (t.h.) og Samule Adeniyi Adegbenro fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom LSK og Rosenborg på Åråsen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Rosenborgs Nicklas Bendtner (t.h.) og Samule Adeniyi Adegbenro fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom LSK og Rosenborg på Åråsen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Overfor VG utdyper Løfaldli:

Det var oppløftende i starten og en positivitet rundt laget, men nå har det snudd. I kampen på Åråsen klarer jeg ikke se hva det er Rosenborg vil med spillet sitt. Jeg ser ingen utvikling, sier Adressa-kommentatoren.

Rosenborg-trener Coolen er blitt konfrontert med Løfaldlis kritikk.

– Det er hans ord. Hva kan jeg si på det? Vi har hatt gode måneder, men en veldig dårlig uke før landslagspausen. Jeg føler vi har utviklet oss, svarer Coolen.

Rosenborg-spiller Pål André Helland sier til VG at han mener ansvaret for utvikling først og fremst ligger hos spillerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden